Ce spun pasii tai despre tine?

Ce spun pasii tai despre tine?

Dincolo de a fi o mișcare naturală, la care nu ne gândim prea mult de obicei, mersul reprezintă o sursă valoroasă de informații despre condiția noastră fizică, despre postură și despre eventuale deficiențe la deplasare. Evaluând succesiunea pașilor în mers sau alergare, vei afla ce spun picioarele despre sănătatea ta și cum îți poți eficientiza mișcările.

Analiza mersului și alergării este o testare folositoare atât pentru sportivii de performanță, cât și pentru cei amatori, dar și pentru persoanele care vor să se recupereze după o afecțiune medicală locomotorie sau să-și îmbunătățească postura.

Cum se analizează mersul și alergarea?

Există diferite tehnologii care permit măsurarea obiectivă a parametrilor mersului și alergării, furnizând pe loc o serie de date cu precizie ridicată. Unul dintre aceste instrumente este Optogait, un sistem inovator ce funcționează pe bază de senzori optici și detectează variabile de timp și spațiu relevante pentru mers, alergare, sărituri, pas pe loc etc. Sistemul poate analiza toate fazele deplasării, la orice viteză, în picioarele goale sau cu diverse tipuri de încălțăminte.

Sunt detectate imediat eventuale asimetrii dintre cele două picioare, ineficiențe de mișcare și zone cu probleme. Datele furnizate permit crearea unui plan personalizat de intervenție pentru fiecare persoană, care poate include kinetoterapie, talonete, branțuri pentru încălțăminte etc. Repetând testarea după o anumită perioadă, eficiența intervenției poate fi măsurată cu ușurință, prin compararea cu analiza anterioară.

Optogait generează în timp real parametri numerici, dar și imagini cu rezultatele testelor – o evaluare în formă grafică, ușor de vizualizat și înțeles.

La Centrul Superfit poți beneficia de o analiză complexă a mersului și alergării cu tehnologia Optogait, iar pe baza datelor vei primi o recomandare potrivită pentru situația ta.

8 motive pentru a-ți analiza mersul și alergarea

  1. Primești pe loc o evaluare obiectivă a condiției tale fizice generale, cu date și imagini explicative;
  2. Afli dacă ai anumite asimetrii sau deficiențe de postură, putând astfel preveni eventuale complicații/ dureri;
  3. Poți beneficia de un plan personalizat de terapie sau soluții ortopedice create pe baza unor date precise;
  4. Dacă ești sportiv de performanță sau amator, analiza alergării îți va oferi o imagine clară a modului în care efectuezi mișcările, astfel că le vei putea corecta, îmbunătățindu-ți performanțele atletice. În plus, îți vei spori eficiența locomotorie și vei preveni accidentările legate de postură sau de modul de mișcare.
  5. Devii mai motivat să urmezi terapiile propuse, având dovezi concrete despre evoluția condiției fizice;
  6. Poți verifica, într-o situație dinamică, eficacitatea talonetelor, a branțurilor sau a unei perechi de încălțăminte;
  7. Ai o evidență vizibilă a eficienței intervenției de corectare, prin efectuarea de testări înainte și după aceasta;
  8. Descoperi cum stai cu echilibrul dinamic și static, prin analiza corpului în timpul marșului pe loc. Echilibrul și coordonarea în mișcare sunt esențiale în activitățile sportive, acestea putând fi monitorizate și ulterior îmbunătățite prin exerciții specifice, la fel ca oricare alți parametri sportivi, ca viteza și agilitatea.

 

Ce spun pașii tăi despre tine?

Te așteptăm la Centrul Superfit să afli mai multe despre condiția ta fizică pe baza testelor de mers și alergare! Fă-ți programare acum!

 

Multumim fizioterapeutului Cosmin Oproiu si sportivului de performanta Andrei Ivanescu-Gliga pentru contributia la realizarea acestui material!

Loading




Ți-a plăcut articolul? Distribuie pe