Adipometria cu ultrasunete

Descoperă raportul grăsime – masă musculară din organismul tău și urmărește evoluția în timp cu ajutorul adipometriei!

Adipometria_cu_ultrasunete 1

Ce este adipometria cu ultrasunete?

 

Adipometria este o metodă noninvazivă de analiză a compoziției corporale, care măsoară, cu un grad foarte ridicat de precizie şi acurateţe:

 • Procentul total de grăsime din corpul tău;
 • Grosimea stratului adipos în diverse zone ale corpului;
 • Grosimea masei musculare pe un anumit segment (ex. coapsă, abdomen etc.);
 • Cantitatea de grăsime intramusculară (estimare).

La Centrul Superfit folosim adipometrul cu ultrasunete BX Deluxe, cu un soft avansat, care permite măsurători exacte ale grosimii ţesutului adipos. BX Deluxe derivă din tehnologia ecografiilor medicale și se bazează pe conceptul inovativ al stratigrafiei ţesutului subcutanat (scanare 2D ecografică).

Care sunt avantajele adipometriei cu ultrasunete?

 1. Adipometria cu ultrasunete are o precizie ridicată, mult mai mare decât a altor instrumente din domeniu (cum ar fi analizoarele cu bioimpedanță) și furnizează date complexe şi reale, nu doar estimări globale.
 2. Printr-o singură mişcare se obţine o hartă a ţesuturilor – piele, țesut adipos (superficial și profund), mușchi. O astfel de hartă va face mult mai uşoară măsurarea grosimii ţesutului pe o rază mai mare decât prin metoda măsurării printr-un singur punct.
 3. Funcţia de repetabilitate permite vizualizarea micilor variaţii reale din cadrul măsurătorilor în milimetri şi nu în procente de masă grasă, evidenţiind foarte clar diferenţa dintre cele două straturi de grăsime.
 4. Este aproape independentă de variabile ca poziţia corpului, contracţia musculară, ţesutul conjunctiv sau elasticitatea pielii şi nu este deloc influenţată de consumul de alcool, cofeină, lichide sau de nivelul de hidratare. Măsurătorile pot fi efectuate oricând, în orice moment al zilei.
 5. Procentul de grăsime corporală are un impact direct asupra stării de sănătate, astfel că prin adipometrie poți afla care este riscul de a face diabet, accident vascular cerebral sau boli de inimă.

Adipometria cu ultrasunete este pentru tine dacă...

 • Urmează să începi un program de slăbit și ai nevoie să știi punctul de la care pornești, dar și cum evoluezi pe parcurs.
 • Îți dorești să-ți dezvolți masa musculară și vrei să-ți evaluezi periodic progresul.
 • Vrei să afli ce riscuri ai de a dezvolta anumite boli, influențate de procentul de grăsime corporală.

Vei afla care este compoziția corpului tău

Stratigrafia permite observarea și măsurarea exactă a straturilor de grăsime și mușchi

Te așteptăm la Superfit să descoperi ce se află sub pielea ta!