Adipometria este o metodă noninvazivă de analiza a compozitiei corporale, cu un grad de precizie şi acurateţe mult mai mare decât al celor mai utilizate instrumente din domeniu (în mod particular analizoarele cu bioimpedanță). Datorită soft-ului său avansat oferă măsurători locale precise, exprimate în milimetri.

Adipometrul cu ultrasunete BX Deluxe, derivă din tehnologia ecografiilor medicale şi permite efectuarea de măsurători directe ale grosimii ţesutului adipos, rezultând astfel o măsurare mai simplă şi precisă, independentă de ţesutul conjunctiv sau de elasticitatea pielii.

Procentul de grăsime corporală are un impact direct asupra stării de sănătate. Datele obţinute utilizând adipometrul cu ultrasunete sunt importante deoarece ne furnizează informaţii privind riscul relativ de diabet, accident vascular cerebral, sau boli de inimă.

Sistemul BX Deluxe este aproape independent de variabilele de mediu, cum ar fi poziţia corpului sau contracţia musculară şi nu este deloc influenţat de consumul de alcool, cofeină, lichide sau de nivelul de hidratare. Măsurătorile pot fi efectuate oricând, în orice moment al zilei.

BX Deluxe aduce cu el conceptul inovativ al stratigrafiei ţesutului subcutanat (scanare 2D ecografică), funcţia de repetabilitate permite vizualizarea micilor variaţii reale din cadrul măsurătorilor în milimetri şi nu în procente de masă grasă, evidenţiind foarte clar diferenţa dintre cele două straturi de grăsime. Printr-o singură mişcare se poate obţine o hartă a ţesuturilor – piele, țesut adipos (superficial și profund), mușchi. O astfel de hartă va face mult mai uşoară măsurarea grosimii ţesutului pe o rază mai mare decât prin metoda măsurării printr-un singur punct, obţinând astfel o evaluare detaliată şi reală a corpului.

Fiecare stratigrafie este o reprezentare bidimensională a ţesuturilor subcutanate care stau la baza zonei de măsurat; cu alte cuvinte, este vorba de o secţiune alături de o cale de scanare definită care trece prin punctele de referinţă alese de către medic şi bazate pe referinţe anatomice sau metrice. În acest fel, se poate obține o viziune completă şi detaliată a situaţiei reale a pacientului şi se pot obţine date complexe şi reale, nu doar estimări globale, care permit să sugereze regimuri alimentare, terapii şi programe antrenament.

Este de preferat ca această investigație să fie făcută înainte de începerea oricărui program care presupune modificarea compoziției corporale, fie că e vorba de scădere în greutate sau dezvoltarea masei musculare. Măsurătorile efectuate periodic, la interval de 2 săptămâni – 1 lună pot să ofere informații foarte valoroase privind procentul total de grăsime, dar mai ales grosimea stratului de grăsime în diverse zone ale corpului, grosimea masei musculare, precum și structura acesteia (cantitatea de grăsime intramusculară).

Vei afla care este compoziția corpului tău

  • Masă grasă
  • Masă musculară
  • Masă osoasă
  • Apa

Stratigrafia permite măsurarea exactă a straturilor de grăsime și mușchi