Optogait – analiza mersului si alergarii

Este un sistem inovator ce ajută la analiza mișcărilor și la evaluarea funcțională a pacienților cu afecțiuni normale sau patologice.

Sistemul este echipat cu senzori optici care lucrează la o frecvență de 1000 Hz și au precizie de 1 cm, detectând parametrii de spațiu și de timp relevanți pentru mers, rulare sau alte tipuri de încercări.

Măsurarea obiectivă a acestor date permite monitorizarea permanentă a stării pacientului, detectarea zonelor cu probleme, evaluarea ineficiențelor mecanice și verificarea rapidă a existenței asimetriilor dintre cele două picioare.

Platforma software permite stocarea testelor efectuate și analizarea acestora la un anumit interval de timp, atunci când este necesar. Acest lucru ajută la dezvoltarea unui plan personalizat de recuperare a pacientului. De asemenea, este posibilă compararea rapidă a datelor la momente diferite, pentru a evalua validitatea și eficiența metodologiei aplicate.  Sistemele variază de la 1 la 100 de metri și, atunci când sunt asociate cu o bandă de alergat, pot fi studiate toate aspectele ciclului de mers.

 

Beneficiile Optogait

  1. Evaluarea obiectivă a condiției fizice generale a pacientului sau a sportivului de performanță;
  2. Identificarea deficiențelor, a problemelor posturale și a asimetriilor;
  3. Dezvoltarea de aplicații terapeutice de reabilitare, abordări de reabilitare și soluții ortopedice pe baza unor date precise;
  4. Prevenirea recidivelor, a complicațiilor și a involuțiilor patologice;
  5. Monitorizarea și verificarea periodică a rezultatelor și a eficienței tratamentului;
  6. Motivarea pacienților prin dovezile vizibile de îmbunătățire a rezultatelor;
  7. Verificarea, într-o situație dinamică, a eficacității suporturilor de arc, a tălpilor interioare sau a benzilor funcționale.