Terapie manuala

Scapă de durerile și tensiunile musculare prin terapia manuală!

terapie manuala

Care sunt avantajele terapiei manuale?

  • Elimină blocările musculare, relaxând corpul;
  • Diminuează durerile și senzația de tensiune;
  • Îmbunătățește capacitatea funcțională și motorie a organismului;
  • Permite o abordare personalizată, în funcție de afecțiunile fiecărui pacient;
  • Contribuie la tratamentul unor boli la nivelul picioarelor, coloanei vertebrale, umerilor sau brațelor;
  • Stimulează recuperarea medicală.

Ce este terapia manuală

Terapia manuală se referă la tehnicile și manevrele executate cu mâinile sau cu instrumente specifice pentru a reduce durerile și tensiunile musculare, precum și pentru a reda suplețea și mobilitatea.

Terapia manuală folosește metode precum mobilizări, tracțiuni sau manipulări și se realizează local (umăr, coloană, genunchi, cot, gleznă etc.), în funcție de problema pe care o are pacientul. De asemenea, forţa acţiunii este strict dozată de la caz la caz. Prin contactul direct cu pielea și musculatura, kinetoterapeutul poate simţi rezistenţa organismului și poate identifica zonele care necesită un plus de atenție.

Uneori, pentru a mobiliza mai bine țesutul fascial, în terapie se folosesc dispozitive manuale, ca de exemplu Physioblade. Physioblade este un instrument metalic cu margini ascuțite, cu ajutorul cărora se intervine asupra fasciilor (membrane care îmbracă mușchii), acționând la nivelul țesuturilor superficiale și adânci. Unghiurile Prime Physioblade sunt special concepute pentru a diminua glisarea și fricțiunea la suprafață, astfel că se asigură o intervenție localizată asupra țesutului fascial.

O ședință de terapie manuală durează intre 15 si 50 de minute, in functie de necesitati si obiective. Adesea, terapia manuală se combină cu tehnici de kinetoterapie sau proceduri fizio, pentru a eficientiza procesul terapeutic.

Terapia manuală este pentru tine dacă...

  • Vrei să scapi de tensiuni și dureri (lombare, articulare, de șold, umăr, genunchi, gleznă);
  • Te confrunți cu anumite afecțiuni, ca artrită, sciatică, hernie de disc, spondiloză, bursită, tendinită, sindrom de tunel carpian, fasciită plantară, sindrom dureros Patellofemural etc.
  • Te refaci după o intervenție chirurgicală la nivelul aparatului locomotor.

Te așteptăm la Superfit să te relaxezi și să elimini durerile!