Inot

Înotul este un sport solicitant, care presupune antrenamente lungi şi dificile. Pentru a susţine un volum mare de efort e nevoie de o nutriţie bine pusă la punct, refacere după efort şi odihnă. Testele de performanţă îi ajută pe sportivi să îşi afle nivelul şi să şi-l îmbunătăţească.

servicii medicale pentru inotatori

Serviciile Centrului Medical Superfit dedicate înotătorilor

⇒ MEDICINĂ SPORTIVĂ

Este foarte important ca atunci când practici un sport în mod constant să faci o serie de teste și investigații medicale, ca să te asiguri că e totul în regulă. Un consult medical sportiv îți va arăta dacă starea ta de sănătate îți permite să faci efort fizic și la ce aspecte trebuie să ai grijă.

Dacă ești legitimat la un club sportiv, acest consult trebuie făcut periodic.

⇒ NUTRIŢIE SPORTIVĂ

Prin programul nostru de nutriție sportivă vei învăța să echilibrezi raportul de carbohidrați, proteine și grăsimi în favoarea ta, astfel încât să ai performanțe cât mai bune. Cu ajutorul recomandărilor alimentare personalizate, vei susţine mai ușor efortul din timpul antrenamentelor şi concursurilor și te vei reface mai rapid. Îţi vom recomanda cele mai eficiente suplimente nutritive, fără efecte secundare şi testate antidoping.

Consultanţa în nutriţie sportivă este asigurată de către dr. Şerban Damian, nutriţionist sportiv acreditat CIO.

⇒ TESTE DE PERFORMANŢĂ

Periodic, la Superfit îți poți verifica forma fizică prin teste de performanță, cum ar fi testarea cardiometabolicăanaliza lactatuluianaliza compoziției corporale, testarea forței. Pe baza lor, vei afla unde mai ai de lucrat pentru a-ți îmbunătăți performanța sau poți vedea cum ai progresat în timp.

⇒ REFACERE DUPĂ EFORT

Când ai un program încărcat de antrenamente și mergi la multe competitii, sesiunile de cold compression, drenaj limfatic, deep oscillation, terapie percutorie sau electrostimulare te vor ajuta să-ți revii mai repede după efort, pentru a da 100% la fiecare concurs la care participi. Vei scăpa astfel mai repede de febră musculară și de oboseală.

⇒ RECUPERARE MEDICALĂ

Sportivii au parte uneori si de accidentări. Știm că e neplăcut „să stai pe bară”, așa că la Superfit am învestit în cele mai performante echipamente pentru ca recuperarea ta să fie cât mai ușoară și rapidă. Fizioterapia, terapia Tecar, cold compression și taping-ul sunt doar câteva dintre tehnologiile de la Superfit care accelerează vindecarea și refacerea organismului. Infiltrațiile cu acid hialuronic îți vor proteja articulațiile de uzură și vor elimina durerile și disconfortul.

PREGĂTIRE FIZICĂ

Pe lângă antrenamentele de înot, este bine să faci și alte tipuri de antrenamente pentru a-ți dezvolta musculatura, mobilitatea și rezistența, ca să poți susține efortul solicitant. La Superfit te poți antrena eficient, inclusiv la aparate diferite față de cele disponibile de obicei în sălile de fitness.

Cu ajutorul antrenamentului respirator îți va crește gradul de rezistență la efort și îți vei dezvolta plămânii și diafragma, iar antrenamentul izoinerţial îţi va dezvolta forţa exact pe mişcările pe care le faci în bazin.

PSIHOLOGIE SPORTIVĂ

Pe lângă provocările fizice, înotul este presărat și cu provocări mentale, pe care trebuie să le gestionezi cât mai bine ca să te bucuri de succes. Ședințele de consiliere psihologică sportivă îți vor da un plus de încredere și motivație să urmezi programul de antrenament și să te setezi mental pentru victorie.