Medicină sportivă

Fă sport în siguranţă, sub supravegherea medicului de medicină sportivă!

 • La Centrul Superfit, avizul medico-sportiv nu este doar o formalitate! Noi nu oferim „doar o ştampilă”, ci o consultaţie medicală complexă în care sunt incluse investigaţiile de mai jos, în urma cărora eliberăm avizul (pe loc, dacă totul este în regulă).
 • Avizul medico-sportiv (adeverinţa medicală sportivă) este valabil 6 luni pentru sportivii de performanţă.
 • Nu lăsa pe ultimul moment obţinerea vizei medicale sportive, pentru că e posibil să nu te putem ajuta!
 • Dacă te programezi şi nu mai poţi ajunge, te rugăm să suni pentru a anula, pentru a beneficia şi cu altă ocazie de serviciile noastre!

Ce este medicina sportivă

Medicina sportivă este specialitatea medicală multidisciplinară care susține performanţa sportivă în condițiile păstrării sănătății sportivilor, îmbunătățirea performanței sportive fiind unul dintre dezideratele importante ale acestei specialitati.

Prin cunoştintele acumulate despre fiziologia efortului, această specialitate a devenit un pion foarte important în dezvoltarea sportului de performanţă. Tehnologia a facut paşi mari înainte, iar multitudinea de parametri pe care îi obţinem în urma testărilor ajută extrem de mult la creşterea performanţelor sportive.

De asemena, medicina sportivă contribuie la menținerea unei populații sănătoase, la combaterea bolilor datorate sedentarismului, prin promovarea unui stil de viață activ.

Cui se adresează această specialitate

Medicina sportivă se adresează sportivilor de performanţă şi amatorilor, dar nu în ultimul rând persoanelor care doresc să înceapă o formă de activitate fizică susţinută. Indiferent de categoria în care ne încadram, consultul medico-sportiv este în masură să ne confirme dacă starea de sănătate ne permite să facem asta. Astfel aflăm un raspuns foarte important: suntem sau nu apţi pentru sport?

Preocupările medicinei sportive includ prevenirea, diagnosticarea, tratarea și reabilitarea după accidentări sau îmbolnăviri datorate practicării sportului. Patologia întâlnită este vastă, de multe ori specifică ramurii sportive practicate sau uneori urmare a unor probleme de fond nediagnosticate la timp. Aceasta ramură a medicinei oferă şi suportul în diagnosticarea şi tratarea corectă a pacienţilor cu devieri de la o postură normală, şi nu numai.

AVIZUL MEDICO-SPORTIV

Este obligatoriu pentru sportivii (de performanţă şi amatori) legitimaţi, dar se recomandă şi celor care doresc să facă sport în mod organizat.

La Centrul Medical Superfit examenul medico-sportiv pentru obţinerea avizului medical este unul complex şi include:

 • Examen clinic general (cardiac, pulmonar, neurologic, ortopedic )
 • EKG 12 derivaţii
 • Spirometrie – examinarea capacităţilor respiratorii (capacitate vitală, capacitate vitală forţată, ventilaţie maximă voluntară)
 • Tensiune arterială şi alura ventriculară în clino şi ortostatism
 • Pulsoximetrie – determinarea saturaţiei de oxigen
 • Proba Ruffier (test de efort minimal) – timp de revenire după efort
 • Testare forţei flexorilor braţelor cu dinamometru
 • Testare acuitate vizuală şi discromatii
 • Analiza compoziţiei corporale prin metoda bioimpedanţei – valori ale procentului de ţesut adipos, apă, ţesut slab, oase, IMC – interpretare rezultate şi analiza pe graficul de creştere
 • Scanare 3D– imagine tridimensionala a corpului, analiza posturii, distribuţia greutăţii corporale pe tălpi, măsuratori ale circumferinţelor (analiză unică în România!)

Toate rezultatele obţinute în urma examinărilor sunt interpretate în context clinic şi coroborate cu anamneza generală şi medico sportivă. Sportivul primeşte la final dosarul medical cu toate investigaţiile efectuate şi recomandările.

La consulaţie, vă rugăm să aveţi următoarele:

adeverinţă medicală eliberată de medicul de familie, care să ateste că nu sunteţi în evidenţă cu afecţiuni neuropsihice si alte patologii cronice, precum si boli infecţioase – se poate obţine online de la medicul de familie

analize de sange: hemoleucogramă, AST, ALT, bilirubină totală, uree, creatinină, colesterol total, trigliceride, glicemie, sideremie, calcemie, magnezemie, sumar de urină – se pot efectua gratuit cu trimitere de la medicul de familie (analizele nu se pot face în Centrul Superfit)

Durata consultatiei in vederea eliberarii avizului medicosportiv: 30 minute.

Preturi (la clinica)

Copii (<18 ani)  250 lei, adulti (> 18 ani)  320 leiSe ofera reduceri pentru cluburile partenere!

ATENTIE! Pacientii noi, care nu sunt membri ai cluburilor partenere sunt incurajati sa faca plata in avans online cu cardul, pe acest site, beneficiind si de o reducere de 5% fata de preturile intregi (copii  235 lei, adulti 300 lei). 

Link de plata cu cardul pentru copii (<18 ani)

Link de plata cu cardul pentru adulti (>18 ani)

Medicina sportivă este pentru tine dacă...

 • Eşti sportiv de performanţă sau amator, legitimat şi îţi este necesar avizul medicosportiv
 • Vrei să ştii dacă sănătatea îţi permite să practici un anumit sport în siguranţă
 • Intenţionezi să începi să faci efort fizic în mod organizat şi vrei să te asiguri că eşti sănătos
 • Ai probleme medicale ce au apărut în contextul efortului sportiv
 • Doreşti consiliere privind dozarea efortului fizic, refacerea şi recuperarea, alimentaţia, hidratarea

Dacă eşti în conducerea unui club sportiv şi vrei să oferi sportivilor tăi posibilitatea să obţină viza medicală sportivă într-o clinică specializată, contacteză-ne. Putem stabili un parteneriat prin care să le oferim sportivilor tăi preţuri mai mici, însă aceleaşi servicii de calitate!