Analiza mobilității și flexibilității

Cum stai cu mobilitatea și flexibilitatea? Fă-ți o evaluare și află unde poți să le îmbunătățești!

Ce presupune analiza mobilității și flexiblității

Evaluând unghiurile și amplitudinea mișcărilor, analiza mobilității și flexiblității oferă o imagine clară cu privire la capacitatea articulațiilor, indicând eventuale asimetrii sau deficiențe.

Persoanele care fac sport au nevoie de o mobilitate cât mai mare, care să le permită mișcări ample și rapide, precum și de o elasticitate musculară bună, pentru ca mușchiul să se poată contracta și reveni la normal fără a exista riscul întinderilor sau rupturilor musculare.

La Centrul Superfit folosim Mobee Med pentru a analiza mobilitatea și flexibilitatea. Este un instrument medical care indică gradul de mobilitate al articulațiilor, măsurând unghiurile și amplitudinea mișcărilor pentru șolduri, umeri, genunchi, glezne, coate, încheieturi și coloană.

Care sunt avantajele analizei mobilității și flexiblității?

  • Poți face o evaluare globală a articulaţiilor sau pe diverse segmente, rezultatele fiind analizate cu ajutorul unui soft performant;
  • Afli în ce zone ale corpului ai de îmbunătățit mobilitatea articulară și flexibilitatea musculară;
  • În cadrul unor programe de kinetoterapie, măsurătorile efectuate periodic arată cu precizie evoluția în timp a mobilității și flexibilității.

Analiza mobilității și flexiblității este pentru tine dacă...

  • Ești sportiv amator sau profesionist și îți dorești să afli dacă și unde mai ai de lucrat la mobilitate/ flexibilitate;
  • Vrei să testezi eficiența unor programe de kinetoterapie pentru sporirea flexibilității și mobilității, prin măsurători before and after.

Vezi cum se desfășoară o sesiune de analiză a mobilității și flexiblității la Superfit:

Te așteptăm la Centrul Superfit să descoperi imaginea completă a mobilității corpului tău!