BTS P-Walk – analiza baropodometrica

Cei care au obiective concrete și vor să le atingă au nevoie, în primul rând, de testele potrivite. Datorită biotehnologiei, putem afla unde trebuie să intervenim, ce trebuie să îmbunătățim și care ar fi riscurile la care ne supunem dacă nu realizăm teste de specialitate. Echipamentul revoluționar BTS P – Walk reprezintă soluția completă pentru evaluarea distribuției presiunilor plantare, în static și în dinamică. Acest dispozitiv ajută la identificarea și tratarea patologiilor legate de tulburările de mers și de echilibru. BTS P – Walk realizează analiza funcțională a unui ciclu de mers prin măsurători statice și dinamice a presiunilor plantare.

 

Analiza presiunilor plantare

 

BTS P – Walk permite evaluarea modului în care sunt distribuite presiunile plantare și forțele, atât în fază statică cât și în fază dinamică, în timpul mersului. Acest dispozitiv ajută la identificarea supraîncărcărilor plantare, a rotațiilor și a asimetriilor posturale.

Cu ajutorului softului performant, rezultatul poate fi încadrat în una dintre cele 6 tipuri de bază a deformării piciorului.

BTS P – Walk evidențiază proiecția centrului de masă pentru fiecare pas realizat și permite evaluarea suprafețelor de contact, a presiunilor medii și maxime, precum și a forțelor.

 

Analiza echilibrului static (stabilometrie)

 

Cu ajutorul dispozitivului BTS P – Walk se evaluează oscilațiile antero posterioare și laterale pentru întreg corpul și, separat, pentru fiecare membru în parte. Tot la acest nivel, sunt evaluate interferențele proprioceptive, oculomotorii și vestibulare.

 

Analiza parametrilor spațio-temporali (în cazul în care avem o suprafață de peste 1,5 m)

 

Placa de postură BTS P – Walk realizează o analiză obiectivă și complexă a capacităților motorii ale trenului inferior și a rezultatelor tratamentului.

 

Viteza,

Cadența,

Lungimea pasului,

Lungimea unui ciclu de mers,

Durata ciclului de mers,

Durata sprijinului unipodal,

Durata sprijinului bipodal,

Durata fazei dinamice,

Durata fazei statice,

Analiza fazei de propulsie,

Indice de simetrie între accelerația celor două member inferioare.

 

Acest dispozitiv este foarte util sportivilor de performanță și are aplicații în ortopedie, neurologie, Picior diabetic, Boala Parkinson. De asemenea, ajută la preîntâmpinarea riscului de cădere la pacienții vârstnici.

Echipamentul include date normative ce sunt comparate automat cu valorile obținute în urma unei examinări, permițând astfel vizualizarea imediată a rezultatelor și, deci, stabilirea unui plan de tratament.