Recuperare medicală

RECUPERAREA STĂRII DE SĂNĂTATE STĂ ÎN NOI!

Centrul Medical Superfit se află pe Str. Moise Nicoară 20, sector 3, București (zona Piaţa Alba Iulia)

Google Reviews 4.8

pe baza a 95 de review-uri

Fizioterapie

Intervenția rapidă și eficientă prin intermediul fizioterapiei face ca timpul necesar recuperării să fie mai redus, astfel încât sportivul să se poată întoarce mai repede în sala de antrenament sau pe terenul de joc.

Terapia Tecar

Terapia Tecar este o metodă modernă de tratament, cu mare eficacitate terapeutică, care stimulează capacitatea de vindecare a organismului, fiind recomandată în majoritatea afecțiunilor sportive.

Kinetoterapie

Cunoscută și ca gimnastică de recuperare sau gimnastică medicală, kinetoterapia sau terapia prin mișcare reprezintă un pas important în recuperarea și menținerea stării de sănătate osteo-musculo-articulare.

Terapia manuală

Terapiile manuale sunt cunoscute și practicate de mii de ani, cu efecte benefice spectaculoase asupra organismului, atât pe componenta de relaxare, dar și pe cea terapeutică, în situații particulare.

Cold compression

Crioterapia combinată cu compresia activă este o metodă de refacere foarte eficientă și rapidă, folosită pe scară largă în sportul de performanță, în special după competiții și antrenamente solicitante.

Drenaj limfatic

Drenajul limfatic asigură un masaj blând care stimulează circulația naturală a limfei în corp, relaxând mușchii și calmând durerile musculare. Este o metodă care limitează febra musculară după efort.

Deep Oscillation

Masajul oscilatoriu profund este extrem de util în cazul durerilor musculare, întinderilor, leziunilor traumatice, edemelor sau în cazul suprasolicitărilor, fiind recomandat pentru refacere în sport.

Electrostimulare

Electrostimularea cu Compex este atât o formă de electroterapie, cât și de antrenament muscular. Efectul este de îmbunătățire a rezistenței la oboseală, dar și de creștere a tonusului muscular.

Terapie percutorie

Terapia percutorie este o formă de tratament muscular profund, care foloseşte un echipament special ce produce percuţii cu o anumită frecvenţă, având efect relaxant, detensionant şi decontracturant.

Tapingul

Benzile kinesiologice reduc edemul și diminuează durerea, îmbunătățesc mobilitatea și amplitudinea de mișcare, ceea ce conduce la ameliorarea contracției musculare și combaterea spasmelor și crampelor.

Ce înseamnă recuperarea?

Recuperarea medicală este o specialitate de tip conservator, care se ocupă cu profilaxia unor probleme de sănătate sau diagnosticarea și tratamentul unor afecțiuni deja instalate, apărute la orice vârstă.

Acesta ramură medicală vine în ajutorul tuturor, fie că vorbim despre o persoană care își dorește conservarea sau recuperarea stării de sănătate, fie că discutăm despre sportivi de performanță sau amatori care își doresc îmbunătățirea performanțelor, sau pur și simplu discutăm despre cei care își doresc întreținerea și îmbunătățirea aspectul fizic.

Recuperarea medicală joacă un rol crucial pentru starea ta de sănătate, ea putând fi aplicată în diverse domenii medicale, cum ar fi ortopedie-traumatologie, neurologie, stări preoperatorii și postoperatorii diverse, medicină sportivă, pediatrie, geriatrie, chirurgie plastică și reparatorie.

Scopurile și beneficiile recuperării medicale sunt multiple: ameliorarea durerii, susţinerea unei refaceri mai rapide a organismului, redarea funcționalității, creșterea performanțelor, îmbunătățirea aspectului fizic, diminuarea stresului, toate acestea având ca rezultat îmbunătățirea calității vieții.

La Centrul Superfit găsești aparatură de înalta performanță, medici și terapeuți cu experiență pentru rezolvarea problemelor tale !

Cum beneficiez de un program de recuperare?

În primul rând ai nevoie de o programare pentru consult de specialitate. Urmează ca în timpul consultului, medicul de recuperare medicală să evalueze starea ta de sănătate prin efectuarea unei anamneze detaliate și efectuarea unui examen clinic general și local, în urma căruia eliberează schema de tratament pe care o discută împreună cu tine. Mai departe, având în vedere că totul se face în echipăa, ești direcționat către unul dintre kinetoterapeuţii cu calificările necesare pentru începerea tratamentului. Contăm pe tine să ne asculți sfaturile, indicațiile și să te prezinți la programul individualizat de recuperare.

De ce să urmez un program de recuperare?

Centrul nostru este dotat cu aparatură de ultima generație, astfel încât poți beneficia de efectele pozitive ale electroterapiei clasice, dar și moderne (curenți de joasă frecvență –diadinamic, TENS ; curenți de medie frecvență – interferențiali; LASER; ultrasunet ; HIVAMAT; drenaj limfatic; TECAR), împreună cu beneficiile kinetoterapiei (gimnasticii medicale).

Oricare din metodele enumerate de mai sus, se pot combina pentru a-ți îmbunătăți calitatea vieții într-o perioada cât mai scurtă. Beneficiile electroterapiei și kinetoterapiei sunt multiple în funcție de afecțiunea de fond sau patologia pentru care se face profilaxie. Ameliorarea durerii, redarea funcționalității și îmbunătățirea performanțelor sunt cele mai importante aspecte ale unui program de recuperare.

În secțiunile noastre speciale, găsești mai multe informații despre aparatura folosită, efectele biologice și indicațiile terapeutice. Pentru mai multe informații și un tratament de specialitate va așteptăm la un consult!