RECUPERAREA STĂRII DE SĂNĂTATE STĂ ÎN NOI!

Ce înseamnă recuperarea?

Recuperarea medicală este o specialitate de tip conservator, care se ocupă cu profilaxia unor probleme de sănătate sau diagnosticarea și tratamentul unor afecțiuni deja instalate, apărute la orice vârstă.

Acesta ramură medicală vine în ajutorul tuturor, fie că vorbim despre o persoană care își dorește conservarea sau recuperarea stării de sănătate, fie că discutăm despre sportivi de performanță sau amatori care își doresc îmbunătățirea performanțelor, sau pur și simplu discutăm despre cei care își doresc întreținerea și îmbunătățirea aspectul fizic.

Recuperarea medicală joacă un rol crucial pentru starea ta de sănătate, ea putând fi aplicată în diverse domenii medicale, cum ar fi ortopedie-traumatologie, neurologie, stări preoperatorii și postoperatorii diverse, medicină sportivă, pediatrie, geriatrie, chirurgie plastică și reparatorie.

Scopurile și beneficiile recuperării medicale sunt multiple: ameliorarea durerii, susţinerea unei refaceri mai rapide a organismului, redarea funcționalității, creșterea performanțelor, îmbunătățirea aspectului fizic, diminuarea stresului, toate acestea având ca rezultat îmbunătățirea calității vieții.

La Centrul Superfit găsești aparatură de înalta performanță, medici și terapeuți cu experiență pentru rezolvarea problemelor tale !

Cum beneficiez de un program de recuperare?

În primul rând ai nevoie de o programare pentru consult de specialitate. Urmează ca în timpul consultului, medicul de recuperare medicală să evalueze starea ta de sănătate prin efectuarea unei anamneze detaliate și efectuarea unui examen clinic general și local, în urma căruia eliberează schema de tratament pe care o discută împreună cu tine. Mai departe, având în vedere că totul se face în echipăa, ești direcționat către unul dintre kinetoterapeuţii cu calificările necesare pentru începerea tratamentului. Contăm pe tine să ne asculți sfaturile, indicațiile și să te prezinți la programul individualizat de recuperare.

De ce să urmez un program de recuperare?

Centrul nostru este dotat cu aparatură de ultima generație, astfel încât poți beneficia de efectele pozitive ale electroterapiei clasice, dar și moderne (curenți de joasă frecvență –diadinamic, TENS ; curenți de medie frecvență – interferențiali; LASER; ultrasunet ; HIVAMAT; drenaj limfatic; TECAR), împreună cu beneficiile kinetoterapiei (gimnasticii medicale).

Oricare din metodele enumerate de mai sus, se pot combina pentru a-ți îmbunătăți calitatea vieții într-o perioada cât mai scurtă. Beneficiile electroterapiei și kinetoterapiei sunt multiple în funcție de afecțiunea de fond sau patologia pentru care se face profilaxie. Ameliorarea durerii, redarea funcționalității și îmbunătățirea performanțelor sunt cele mai importante aspecte ale unui program de recuperare.

În secțiunile noastre speciale, găsești mai multe informații despre aparatura folosită, efectele biologice și indicațiile terapeutice. Pentru mai multe informații și un tratament de specialitate va așteptăm la un consult!

Fizioterapie

Interventia rapida si eficienta prin intermediul fizioterapiei face ca timpul necesar recuperarii să fie mai redus, astfel incat sportivul sa se poata întoarce mai repede in sala de antrenament sau pe terenul de joc.

Terapia Tecar

Terapia Tecar este o metoda moderna de tratament, cu mare eficacitate terapeutica, care stimuleaza capacitatea de vindecare a organismului, fiind recomandata in majoritatea afectiunilor sportive.

Tapingul

Benzile kinesiologice reduc edemul si diminueaza durerea, imbunatatesc mobilitatea si amplitudinea de miscare, ceea ce conduce la ameliorarea contractiei musculare si combaterea spasmelor si crampelor.

Terapia manuala

Terapiile manuale sunt cunoscute si practicate de mii de ani, cu efecte benefice spectaculoase asupra organismului, atat pe componenta de relaxare, dar si pe cea terapeutica, in situatii particulare.

Cold compression

Crioterapia combinata cu compresia activa este o metoda de refacere foarte eficienta si rapida, folosita pe scara larga in sportul de performanta, in special dupa competitii si antrenamente solicitante.

Drenaj limfatic

Drenajul limfatic asigura un masaj bland care stimuleaza circulatia naturala a limfei in corp, relaxand muschii si calmand durerile musculare. Este o metoda care limiteaza febra musculara dupa efort.

Deep Oscillation

Masajul oscilatoriu profund este extrem de util in cazul durerilor musculare, intinderilor, leziunilor traumatice, edemelor sau in cazul suprasolicitărilor, fiind recomandat pentru refacere in sport.

Electrostimulare

Electrostimularea cu Compex este atat o forma de electroterapie, cat si de antrenament muscular. Efectul este de imbunatatire a rezistentei la oboseala, dar si de crestere a tonusului muscular.