De-a lungul anilor, la Superfit au venit mii de persoane cu exces de greutate (de la câteva kilograme în plus și până la obezitate în formă foarte gravă). Mulți dintre ei au reușit să își rezolve integral aceste probleme, modificându-și dramatic stilul de viață. Ne putem lăuda cu un procentaj mare de reușită, bineînțeles în rândul celor care au înțeles și au acceptat principiile corecte ale scăderii în greutate, admițând că nu există scurtături, că nu există “pilula-minune” sau “regimul fantastic” cu care slăbești miraculos mâncând orice și oricât.
Ne mândrim cu faptul că pacienții noștri nu simt că sunt “la regim”, nu au senzație de foame, au o alimentație variată și gustoasă, nu întâmpină dificultăți în aplicarea recomandărilor, slăbesc constant și într-un ritm fiziologic, iar în final ajung să își însușească regulile de bază ale unui stil de viață echilibrat, ceea ce le asigură menținerea unei greutăți optime pe termen lung.
Nu vrem să îți facem promisiuni exagerate. Vrem să înțelegi doar că așa cum alții au reușit, și tu ai o șansă reală să îți rezolvi problemele cu greutatea.
Ne vedem la prima consultație!
Iată câteva idei legate de greutate și de scăderea în greutate:
- Excesul de greutate și obezitatea rezultă din interacțiunea complexă între fondul genetic și mediu.
- Excesul de greutate înseamnă un indice de masă corporală mai mare de 25.
- Excesul de greutate, în special obezitatea crește riscul de apariție a hipertensiunii arteriale, dislipidemiilor, diabetului zaharat tip 2, bolilor cardiovasculare, accidentului vascular cerebral, apneei obstructive în somn, atrozelor.
- Cele trei componente importante ale tratării excesului de greutate sunt regimul alimentar cu rol terapeutic, creșterea nivelului de activitate fizică și modificarea comportamentului sau schimbarea stilului de viață.
- Scăderea în greutate este în principal dependentă de reducerea aportului caloric total, și doar în plan secundar de proporțiile dintre carbohidrați, grăsimi și proteine.
- Peste 80% dintre persoanele care slăbesc la un moment dat, vor crește iar în greutate, treptat. Cei care continuă cu programe de menținere au șanse mai mari să își mențină constantă greutatea.
- Pentru a scădea 0,5-1 kg pe săptămână (în medie), e necesar un deficit caloric de 500-800 kcal pe zi.
- Scăderea în greutate se produce în principal datorită reducerii aportului caloric. Activitatea fizică este importantă în mod particular pentru prevenirea creșterii în greutate (după ce ai slăbit).
- Nivelul redus al activității fizice se găsește în legătură directă cu creșterea în greutate.
- Jurnalul alimentației s-a dovedit a fi una dintre cele mai eficiente tehnici comportamentale pentru a scădea în greutate și a o menține apoi constantă.
- Încrederea, răbdarea și perseverența sunt cele mai importante elemente atunci când vrei să slăbești.
Citeste articolul complet.