Toate aceste investigaţii şi teste pot fi făcute de către orice persoană, indiferent dacă practică sau nu sport, indiferent dacă este sportiv amator sau de performanţă. Rezultatele obţinute se adresează în egală măsură verificării stării de sănătate, cât şi măsurării obiective a nivelului de performanţă sportivă.

Analiza corporală 3D

Scanarea 3D este o metodă imagistică foarte modernă, care permite realizarea unei imagini tridimensionale a corpului, măsurarea precisă a circumferinţelor, precum şi analiza posturală.

Test cardiometabolic

Acest test de efort (spiroergometrie) generează o mulţime de date cum ar fi consumul energetic, zonele de antrenament, consumul de lipide şi carbohidrati în efort, VO2max, evoluţia pulsului raportat la efort.

Analiza lactatului

Curba lactatului ne ajută să determinăm cu precizie punctul de trecere de la metabolismul aerob la cel anaerob, informaţie extrem de utilă în sporturile cu efort de mare intensitate.

Analiza agilităţii

În multe sporturi, agilitatea şi viteza de reacţie reprezintă componente esenţiale. Putem testa şi îmbunătăţi aceste caracteristici cu ajutorul unui echipament special, bazat pe module luminoase controlate electronic.

Analiza alergării

Fiecare pas poate fi descompus în mai multe părţi şi analizat cu ajutorul unui echipament performant, care ne poate da informaţii despre calitatea mersului şi alergării, la persoane sănătoase, dar şi la cei accidentaţi.

Baropodometrie

Acest test analizează în amănunt presiunile exercitate de către talpi în poziţie statică, dar şi în mers. Se pot identifica probleme ce pot fi corectate prin antrenament, kinetoterapie sau cu ajutorul susţinătorilor plantari.

Adipometrie

Adipometria cu ultrasunete oferă informaţii despre masa grasă (ţesut adipos) şi masa slabă (musculatura) şi procentul de apă. Este însoţită de măsurarea segmentară a straturilor de grăsime şi muşchi.

Compoziţia corporală

Analiza compoziţie corporale prin metoda bioimpedanţei este larg folosită în evaluarea sportivilor şi pacienţilor, fiind un test rapid, care permite aflarea procentului de grăsime şi nivelul grăsimii viscerale.

Analiza mobilităţii

Flexibilitatea este o caracteristică importantă a corpului uman şi o cerinţă de bază în multe ramuri sportive. Acest test computerizat poate analiza cu precizie mobilitatea la nivelul tuturor articulaţiilor.

Analiza forţei

Testele de forţă sunt controlate cu ajutorul unui software performant, ceea ce permite obţinerea unor date corecte şi urmarirea evoluţiei în timp. Pot fi testate mişcări simple sau complexe.

FMS

Functional Movement Screen reprezintă o baterie de teste ce analizează din punct de vedere funcţional musculatura şi articulaţiile corpului, în vederea implementării unui program de antrenament.

Intoleranţe alimentare

Testul de intoleranţă alimentară permite o mai bună personalizare a regimului alimentar, bazată pe reacţia organismului la consumul diferitelor alimente, chiar în absenţa unor simptome manifeste.