Testarea performanţelor sportive

“If you don’t measure it, you can’t improve it!” sau pe româneşte “Dacă nu măsori, nu ai cum să îmbunătăţeşti!”. Acesta este un adevăr valabil în orice domeniu ştiinţific şi este perfect valabil şi în medicină şi sport, domenii în care dacă lucrezi după ureche, în mod sigur nu vei obţine rezultatele dorite.  Testele şi investigaţiile pe care ţi le punem la dispoziţie au în spate cercetarea ştiinţifică, fiind metode acceptate la nivel internaţional, fără loc de îndoieli. Cu ajutorul echipamentelor noastre moderne şi a cunoştinţelor avansate pe care echipa Superfit le deţine, îţi vom putea oferi răspunsuri la întrebările tale şi o orientare corectă şi eficientă către realizarea obiectivelor tale.

Toate aceste investigaţii şi teste pot fi făcute de către orice persoană, indiferent dacă practică sau nu sport, indiferent dacă este sportiv amator sau de performanţă. Rezultatele obţinute se adresează în egală măsură verificării stării de sănătate, cât şi măsurării obiective a nivelului de performanţă sportivă.

Analiza corporală 3D

Scanarea 3D este o metodă imagistică foarte modernă, care permite realizarea unei imagini tridimensionale a corpului, măsurarea precisă a circumferinţelor, precum şi analiza posturală.

Test cardiometabolic

Acest test de efort (spiroergometrie) generează o mulţime de date cum ar fi consumul energetic, zonele de antrenament, consumul de lipide şi carbohidrati în efort, VO2max, evoluţia pulsului raportat la efort.

Analiza alergării

Fiecare pas poate fi descompus în mai multe părţi şi analizat cu ajutorul unui echipament performant, care ne poate da informaţii despre calitatea mersului şi alergării, la persoane sănătoase, dar şi la cei accidentaţi.

Compoziţia corporală

Analiza compoziţie corporale prin metoda bioimpedanţei este larg folosită în evaluarea sportivilor şi pacienţilor, fiind un test rapid, care permite aflarea procentului de grăsime şi nivelul grăsimii viscerale.

Analiza mobilităţii

Flexibilitatea este o caracteristică importantă a corpului uman şi o cerinţă de bază în multe ramuri sportive. Acest test computerizat poate analiza cu precizie mobilitatea la nivelul tuturor articulaţiilor.

Baropodometrie

Acest test analizează în amănunt presiunile exercitate de către talpi în poziţie statică, dar şi în mers. Se pot identifica probleme ce pot fi corectate prin antrenament, kinetoterapie sau cu ajutorul susţinătorilor plantari.

Adipometrie

Adipometria cu ultrasunete oferă informaţii despre masa grasă (ţesut adipos) şi masa slabă (musculatura) şi procentul de apă. Este însoţită de măsurarea segmentară a straturilor de grăsime şi muşchi.

Analiza forţei

Testele de forţă sunt controlate cu ajutorul unui software performant, ceea ce permite obţinerea unor date corecte şi urmarirea evoluţiei în timp. Pot fi testate mişcări simple sau complexe.

Solicită o programare!


    De unde ai aflat despre noi? *

    Îmi exprim în mod expres consimţământul cu privire la colectarea, stocarea şi prelucrarea datelor mele cu caracter personal, conform Politicii de Confidenţialitate Superfit, în acord cu Regulamentului (UE) nr.679/2016 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date, aplicabil de la 25.05.2018.