Analiza baropodometrică

Ai grijă de sănătatea mersului și echilibrului tău prin baropodometrie!

Ce este baropodometria

 

Baropodometria este o testare ce analizează în detaliu presiunile exercitate de tălpi în poziţie statică şi în mers, pentru a identifica eventuale probleme. Acestea pot fi remediate prin antrenament, kinetoterapie sau cu ajutorul susţinătorilor plantari (orteze), care facilitează distribuția corespunzătoare a greutății corpului.

Pentru analiza baropodometrică, la Centrul Superfit folosim echipamentul revoluționar BTS P – Walk. Acest dispozitiv ajută la identificarea și tratarea patologiilor legate de tulburările de mers și de echilibru, realizând analiza funcțională a unui ciclu de mers prin măsurători statice și dinamice ale presiunilor plantare.

Cu ajutorul BTS P – Walk se pot evalua oscilațiile antero-posterioare și laterale pentru întreg corpul și, separat, pentru fiecare membru în parte. Tot la acest nivel, sunt evaluate interferențele proprioceptive, oculomotorii și vestibulare, pentru a observa echilibrul static.

BTS P – Walk este foarte util sportivilor de performanță și are aplicații în ortopedie, neurologie, Picior diabetic, Boala Parkinson. De asemenea, ajută la preîntâmpinarea riscului de cădere la pacienții vârstnici.

Care sunt avantajele baropodometriei?

  • Te ajută să previi accidentări sau afecțiuni cauzate de o distribuție incorectă a presiunilor plantare;
  • Afli informații despre postura ta și descoperi sursa unor dureri cauzate de presiuni prea mari pe anumite zone;
  • Medicul specialist îți interpretează rezultatele pe loc;
  • Vei primi recomandări pentru a corecta o eventuală problemă de postură/ mers;
  • Ortezele pot fi personalizate pe loc, la centrul nostru; le vei putea proba și vor fi ajustate astfel încât să ți se potrivească 100%.

Baropodometria este pentru tine dacă...

  • Ești sportiv și îți dorești să previi accidentările, antrenându-te în siguranță;
  • Ai platfus, pinteni calcaneeni sau alte patologii ale piciorului;
  • Plănuiești să te apuci de alergare sau alt sport și vrei să diminuezi riscul de a-ți agrava anumite afecțiuni ortopedice;
  • Urmărești să ameliorezi durerile cauzate de diverse deficiențe de postură;
  • Vrei să preîntâmpini complicații legate de mers sau postură ale copilului tău, la vârsta adultă.

La Superfit poți face o analiză posturală completă, formată din baropodometrie și analiza 3D, în urma căreia vei primi tratamentul cel mai potrivit, care constă în kinetoterapie şi/sau recomandarea de susţinători plantari (orteze personalizate, pe care le vei primi la clinica noastră, la recomandarea medicului).

Te așteptăm să descoperi informații utile despre echilibrul tău și să-ți îmbunătățești postura!