Analiza corporală 3D este o investigaţie modernă şi foarte precisă, cu ajutorul căreia se poate genera o imagine tridimensională a corpului, se pot face măsurători optice extrem de exacte ale circumferinţelor (care apoi pot fi comparate la un interval de timp pentru a se observa eventualele modificări, în urma unui program de scădere sau creştere în greutate) şi mai mult decât atât, se poate face o evaluare corectă a posturii corpului.

Fit3D permite de asemenea evaluarea distribuţiei greutăţii corporale pe tălpi, observând astfel dacă centrul de greutate este proiectat înainte/înapoi sau stânga/dreapta.

Cu ajutorul Fit3D se estimează şi compoziţia corporală (procentul de grăsime), precum şi rata metabolismului bazal.

Scannerul profesional Fit3D este singurul dispozitiv care poate arăta modificările ce au loc în urma antrenamentelor. Acest scanner complex, non-invaziv, scanează întreg corpul în mai puțin de 40 de secunde și oferă peste 400 măsurători exacte.

Analiza posturii cu echipamentul Fit3D identifică de problemele de mobilitate

Durerile de umeri, de spate sau de articulații pot fi cauzate de o postură incorectă în timpul mersului, somnului ori în timpul orelor petrecute la birou. Pentru combaterea durerilor, sunt necesare exerciții fizice stabilite de un terapeut în urma analizării posturii prin scanarea corpului cu scannerul profesional Fit3D.

Poziția corectă menține oasele și articulațiile sănătoase și reduce deteriorarea acestora în timp. De asemenea, reduce stresul asupra ligamentelor. Postura corectă îmbunătățește fluxul de oxigen la nivelul sistemului nervos, organelor și altor țesuturi. Mai mult, aceasta poate contribui la prevenirea problemelor legate de sistemul neurologic, circulația sângelui și nervi. Revista Muscle & Fitness arată, de asemenea, că postura corectă îmbunătățește digestia și reduce refluxul gastric, deoarece  permite organelor să stea în poziție naturală, fără a fi comprimate.

Cum este postura ta?

Cei mai mulți oameni încep să dea importanță posturii abia în momentul în care încep să se confrunte cu dureri cronice de spate sau de gât.  Analiza posturii poate ajuta identificarea riscurilor pentru probleme serioase, cum ar fi cifoza. Aceasta reprezintă o curbare antero-posterioară a coloanei vertebrale  toracale și mobilitatea, în principal, dar este însoțită și de dureri.

Cifoza apare în urma unor probleme de dezvoltare, unei boli degenerative, cum ar fi artrita coloanei vertebrale, unei osteoporoze cu fractură de compresie a vertebrelor sau unui traumatism al coloanei vertebrale. Poate apărea la orice vârstă, iar în cazurile severe pot fi afectați plămânii, nervii și alte țesuturi sau organe determinând durere sau alte probleme medicale.

Potrivit University Spine Center, cei care au cifoză au și probleme de respirație, dureri de spate, sensibilitate crescută și rigiditate. Soluția pentru toate acestea ar putea fi terapia ce include și exerciții fizice.

Orice persoană poate să stea într-o poziție incorectă, ori să meargă în așa fel încât acest lucru să aibă un impact negativ asupra mobilității. Ce face dispozitvul Fit3D pentru a identifica riscurile ce derivă de aici? Să începem cu șoldurile, de pildă. Analiza Fit3D va identifica dacă există o înclinare la nivelul bazinului osos. În cazul unei astfel de probleme, vor exista efecte și dureri inclusiv la nivelul umerilor și a gâtului. De asemenea, sunt posibile și dureri de cap, tot din această cauză. Una dintre cele mai des întâlnite probleme este postura ce afectează umerii. Poziția incorectă provoacă frecvent probleme la nivelul umerilor. Aceasta poate duce la dureri sau la ridicarea cu dificultate a brațelor deasupra capului.

Cum ajută Fit3D analiza posturii?

Ca parte a scanării 3D a corpului, scannerul profesional Fit3D include o evaluare a posturii întregului corp, din creștet și până în tălpi. Spre deosebire de alte instrumente care analizează postura, acest dispozitiv evaluează poziția urechilor și a ochilor ca linie de bază, ceea ce oferă o imagine importantă asupra poziției capului și a gâtului. Analiza realizată cu scannerul Fit3D evaluează umerii, șoldurile, genunchii și pozițiile gleznelor atunci când pacientul este în picioare. De asemenea, acest echipament ultraperformant oferă informații exacte despre forma corpului, circumferința taliei și multe altele. Aceste evaluări sunt foarte importante pentru pacienții cu probleme de mobilitate, dureri de gât, dureri de articulații sau de spate. Analiza posturii ajută la stabilirea corectă a exercițiilor pe timpul terapiei, astfel că nu se va pierde timpul cu exerciții inutile sau, mai rău, chiar dăunătoare. Pe timpul terapiei, se pot realiza noi evaluări pentru a se observa eficiența terapiei și a exercițiilor fizice.

Analiza 3D se poate efectua ca serviciu separat, dar este inclusa si in pretul consultatilor de evaluare pe nutritie si in vederea kinetoterapiei.