Adipometru BX Deluxe cu ultrasunete

Adipometrul BX Deluxe cu ultrasunete derivă din tehnologia ecografiilor medicale și permite efectuarea de măsurători directe ale grosimii țesutului adipos, rezultând astfel o măsurare mai simplă și precisă, independentă de țesutul conjunctiv sau de elasticitatea pielii. Cu ajutorul acestui echipament se realizează adipometria, o analiză a compoziției corporale, cu un grad de precizie și acuratețe mult mai mare decât al celor mai utilizate instrumente din domeniu (în mod particular analizoarele cu bioimpedanță). Datorită software-ului său avansat, sunt posibile măsurători locale precise, exprimate în milimetri.

Procentul de grăsime corporală are un impact direct asupra stării de sănătate. Datele obținute utilizând adipometrul cu ultrasunete sunt importante deoarece ne furnizează informații privind riscul relativ de diabet, accident vascular cerebral sau boli de inimă.

Sistemul BX Deluxe este aproape independent de variabilele de mediu, cum ar fi poziția corpului sau contracția musculară ș

i nu este deloc influențat de consumul de alcool, cofeină, alte lichide sau nivelul de hidratare. Măsurătorile se pot efectua oricând, în orice moment al zilei.

Adipometrul BX Deluxe aduce cu el conceptul inovativ al stratigrafiei țesutului subcutanat (scanare 2D ecografică), funcția de repetabilitate permite vizualizarea micilor variații reale din cadrul măsurătorilor în milimetri și nu în procente de masă grasă, evidențiind foarte clar diferența dintre cele două straturi de grăsime. Printr-o singură mișcare se poate obține o hartă a țesuturilor – piele, țesut adipos (superficial și profund), mușchi. O astfel de hartă va face mult mai ușoară măsurarea grosimii țesutului pe o rază mai mare decât prin metoda măsurării printr-un singur punct, obținând astfel o evaluare detaliată și reală a corpului.

Fiecare stratigrafie este o reprezentare bidimensională a țesuturilor subcutanate care stau la baza zonei de măsurat;

altfel spus, este vorba despre o secțiune alături de o cale de scanare definită care trece prin punctele de referință alese de către medic și bazate pe referințe anatomice sau metrice. În acest fel, se poate obține o viziune completă și detaliată a situației reale a pacientului și se pot obține date complexe și reale, nu doar estimări globale, care permit să sugereze regimuri alimentare, terapii și programe de antrenament.

Se recomandă ca această investigație să fie făcută înainte de începerea oricărui program care presupune modificarea compoziției corporale, fie că este vorba de o scădere în greutate sau dezvoltarea masei musculare. Măsurătorile efectuate periodic, la interval de 2 săptămâni – 1 lună, pot să ofere informații foarte valoroase privind procentul total de grăsime, dar mai ales grosimea stratului de grăsime în diverse zone ale corpului, grosimea masei musculare, precum și structura acesteia (cantitatea de grăsime intramusculară).

Adipometria se realizează direct pe piele, pentru acuratețe.