“Trucuri” pentru slabire

Oamenii ne cer adesea „trucuri” pentru a manca sanatos si a slabi. Esti pregatit sa afli care sunt principalele secrete ale succesului?

  1. Dorinţa de a reuşi – totul pleacă de aici. Dacă îţi doreşti cu adevărat să faci o schimbare, în mod sigur o vei face. Dorinţa vine din interior. Tu eşti singura persoană care ştie cu adevărat dacă există şi cât de puternică este această dorință.
  2. Ambiţia şi perseverenţa – schimbarea stilului de viaţă este un proces de lungă durată. Nu se întâmplă de pe o zi pe alta. Înarmează-te cu răbdare, pune-ţi la bătaie resursele de voinţă şi ambiţie şi bucură-te de rezultate.
  3. Informarea şi educaţia – chiar dacă eşti dornic să ai rezultate şi dispus să le obţii pas cu pas, important este să ştii care sunt aceşti paşi, ca să o iei pe drumul corect (care e cel mai sigur, și nu neapărat cel mai scurt). Fie te adresezi unui specialist, fie începi să înveţi pe cont propriu, de preferat ar fi ambele, însă important este să alegi un specialist adevărat şi surse bune de informare.
  4. Organizarea – ai nevoie de un program pe care să îl urmezi. Pune totul pe hârtie (sau pe computer), ţine un jurnal al alimentaţiei şi al activităţii fizice şi încearcă să respecţi măcar 90% din ce ţi-ai propus.
  5. Înţelegerea şi conştientizarea – odată ce ai intrat în proces, încearcă să te implici, nu doar să urmezi nişte indicaţii primite de la specialist sau din cărţi şi articole. Pune-ţi întrebări, caută răspunsuri şi urmăreşte atent evoluţia ta. Conştientizând ceea ce faci, îţi dai şansa de a face o schimbare pe termen lung.

 

Ți-a plăcut articolul? Distribuie pe