fbpx

Lucrul la care să renunți pentru a avea un an excelent

De obicei, ca să ne fie mai bine, ne gândim că trebuie să facem ceva în plus. Să avem mai multe task-uri în agendă, mai multe ore petrecute la serviciu, mai multe produse în coșul de cumpărături. Pentru anul ce tocmai a inceput, îți propunem o alternativă. În loc să adaugi, scade. Renunță la ceva.

Un bun punct de plecare este să renunți la… perfecțiune. Nu mai aștepta “momentul perfect” ca să faci ce ți-ai dorit, ci începe pur și simplu, fără pretenția unui cadru ideal de pornire, pentru că s-ar putea să nu-l ai niciodată.

Sigur că este bine să-ți dorești să excelezi, să performezi, să ai reușite în viața personală și profesională. Însă nu uita că perfecțiunea excesivă este un factor de stres, care nu doar că-ți afectează sănătatea, dar te și blochează de la a încerca, a experimenta.

Poate ți-ai propus să slăbești sau să te apuci (în sfârșit) de sport.

Începe acum, așa cum poți. Caută susținere în jurul tău. Documentează-te. Întreabă. Fă-ți un plan, apoi pune-l în aplicare. Începe cu cel mai simplu pas.

Ok, probabil că n-o să-ți iasă perfect de la început. O să mai ciugulești o prăjitură (sau două… sau trei…), o să lipsești de la un antrenament sau o să iei liftul în loc să urci pe scări. Însă partea bună este că te-ai pus în mișcare, iar acum mai trebuie doar să ajustezi procesul în funcție de provocările de pe parcurs.

Perfecțiunea din social media e doar o iluzie compusă din filtre, selecții și perspective atente. Viața reală vine la pachet cu de toate: succese, înfrângeri, mici victorii, reușite imperfecte etc. Fă lucrurile cât de bine poți, însă fără a te agăța cu disperare de perfecțiune.

O idee genială pe care nu o pui niciodată în practică din teama de eșec este egală cu zero. O idee mai puțin bună, dar pe care o testezi, are șanse mai mari de reușită, pentru că vezi ce funcționează și ce nu, astfel că poate fi adaptată.

Așadar… curaj! Elimină obsesia pentru perfecțiune și începe acum!

Distribuie acest articol
error

Search

+