Arte marţiale

Antrenamentele solicitante pe care le fac practicanţii de arte marţiale, fie că e vorba de judo, karate, taekwondo, aikido, MMA, wushu sau kickboxing necesită susţinere printr-un program bine pus la punct de nutriţie sportivă, controale medicale periodice, refacere după efort şi recuperarea rapidă a eventualelor accidentări. La Centrul Medical Superfit avem tot ceea îi este necesar unui sportiv pentru a progresa către marea performanţă!

servicii medicale arte martiale

Serviciile Centrului Medical Superfit dedicate practicanţilor de arte marţiale

⇒ MEDICINĂ SPORTIVĂ

Este foarte important ca atunci când te antrenezi în mod constant să faci o serie de teste și investigații medicale, ca să te asiguri că e totul în regulă. Un consult medical sportiv îți va arăta dacă starea ta de sănătate îți permite să faci efort intens și la ce aspecte trebuie să ai grijă.

Dacă ești legitimat la un club sportiv, acest consult trebuie făcut periodic.

⇒ NUTRIŢIE SPORTIVĂ

Prin programul nostru de nutriție sportivă vei învăța să echilibrezi raportul de carbohidrați, proteine și grăsimi în favoarea ta, astfel încât să ai performanțe cât mai bune. Cu ajutorul recomandărilor alimentare personalizate, vei susţine mai ușor efortul din timpul antrenamentelor şi concursurilor și te vei reface mai rapid. De asemenea, punem accentul pe optimizarea greutatii greutăţii şi compoziţiei corporale.

Consultanţa în nutriţie sportivă este asigurată de către dr. Şerban Damian, nutriţionist sportiv acreditat CIO.

⇒ TESTE DE PERFORMANŢĂ

Periodic, la Superfit îți poți verifica forma fizică prin teste de performanță, cum ar fi testarea cardiometabolicăanaliza lactatului, baropodometrie, analiza compoziției corporale, testarea forţei şi testarea flexibilităţii. Pe baza lor, vei afla unde mai ai de lucrat pentru a-ți îmbunătăți performanțele sau poți vedea cum ai progresat în timp.

⇒ REFACERE DUPĂ EFORT

Când ai un program încărcat de antrenament, sesiunile de cold compression, drenaj limfatic, deep oscillation, terapie percutorie sau electrostimulare te vor ajuta să-ți revii mai repede după efort, pentru a da 100% la fiecare concurs la care participi. Vei scăpa astfel mai repede de febră musculară și de oboseală.

⇒ RECUPERARE MEDICALĂ

Antrenamentele si concursurile se lasă uneori cu accidentări. Știm că e neplăcut „să stai pe bară”, așa că la Superfit am învestit în cele mai performante echipamente pentru ca recuperarea ta să fie cât mai ușoară și rapidă. Fizioterapia, terapia Tecar, cold compression și taping-ul sunt doar câteva dintre tehnologiile de la Superfit care accelerează vindecarea și refacerea organismului. Infiltrațiile cu acid hialuronic îți vor proteja articulațiile de uzură și vor elimina durerile și disconfortul.

PREGĂTIRE FIZICĂ

Pe lângă antrenamentele clasice este bine să faci și alte tipuri de antrenamente pentru a-ți dezvolta musculatura, mobilitatea și rezistența, ca să poți progresa. La Superfit te poți antrena eficient, inclusiv la aparate diferite față de cele disponibile de obicei în sălile de fitness.

De exemplu, antrenamentele de propriocepție îți îmbunătățesc mobilitatea și echilibrul, reducând riscul de accidentare.

PSIHOLOGIE SPORTIVĂ

Pe lângă provocările fizice, pregătirea pentru competiţiile de arte marţiale este presărată și cu provocări mentale, pe care trebuie să le gestionezi cât mai bine. Ședințele de consiliere psihologică sportivă îți vor da un plus de încredere și motivație să urmezi programul de antrenament și să te setezi mental pentru succes.