TECAR : acronimul provenit de la Transfer Energetic Capacitiv si Rezistiv este o forma moderna de termoterapie profunda care poate fi aplicata cu scopul ameliorarii durerii, producerii unei relaxari musculare locale si generale, reducerea edemului, accelerarea procesului natural de regenerare a țesuturilor. Avantajul procedurii este ca poate fi utilizat chiar in timpul kinetoterapiei sau al tehnicilor de terapie manuala pentru imbunatatirea statusului functional.

Terapia Tecar este o metodă inovativă de recuperare ce folosește energia electromagnetică pentru a stimula procesele naturale de vindecare a organismului. Permite tratarea nechirurgicală a unor traumatisme, probleme musculare sau dureri articulare, având efecte pozitive imediate.

Terapia Tecar – avantaje

 • Este noninvazivă și nedureroasă, pacientul simțind o senzație plăcută în timpul terapiei, asemeni unui masaj;
 • Are efect relaxant, reduce edemul și ameliorează rapid durerea;
 • Contribuie la regenerarea ţesuturilor și le accelerează vindecarea;
 • Se poate aplica inclusiv în zona cervicală;
 • Reduce durata de tratament, iar rezultatele pot apărea încă de la primele ședințe;
 • Are aplicabilitate în numeroase afecțiuni, atât în tratarea țesuturilor moi (mușchi), cât și a celor mai dure (oase, articulații, cartilaj, ligamente etc);
 • Poate fi folosită imediat după traumă sau în etapa acută a unui proces inflamator.

Cum acționează terapia Tecar

Terapia Tecar funcționează pe baza principiului fizic al condensatorului. Concret, echipamentul este format din doi electrozi (unul încărcat pozitiv, celălalt negativ) conectați la un generator ce creează o diferență de potențial. Un electrod va fi plasat într-un punct fix pe toată durata ședinței, iar celălalt va fi mișcat de fizioterapeut în zona afectată, ca un masaj blând, folosind o cremă conductoare. Electrozii eliberează curenți de înaltă frecvență care determină încălzirea țesutului, contribuind la creșterea microcirculației, la vasodilatație și îmbunătățind metabolismul celular la nivel local.

Aparatul include un sistem de afişare a nivelului de energie transferată, care permite adaptarea și optimizarea tratamentului. În funcție de intensitatea folosită, prin terapia Tecar se poate interveni asupra straturilor superficiale, dar și profunde ale țesuturilor. Astfel, la un nivel energetic scăzut, de 50-100 W, se va îmbunătăți microcirculația, în timp ce nivelul energetic înalt (200-300 W) produce un efect termic și influențează metabolismul celular.

La ce se folosește terapia Tecar

Pentru a ameliora durerea și/sau a trata afecțiuni diverse, cum ar fi:

 • recuperare medicală în cazul sportivilor (amatori sau profesioniști);
 • tehnica de antrenament pentru sportivii de performanta cu cresterea andurantei ;
 • luxații, entorse, rupturi musculare, tendinite, epicondilite, lumbago, torticolis
 • pre și post-operator în cazul afecțiunilor ortopedice (rupturi ligamentare, reconstructive ligamentara, leziuni meniscale, proteze articulare) și neurochirurgicale (hernie de disc) ;
 • recuperarea dupa imobilizarea prelungită (de exemplu, post-fracturi);
 • patologii articulare si periarticulare diverse: periatrita scapulo-humerala, bursite, epicondilite (epicondilita tenismenului sau a jucatorului de golf), sindrom de tunel carpian, afectiuni degenerative – gonartoza, coxartoza, artoza umar s.a. – fasceita plantara, osteofitoza calcaneana.
 • prevenirea accidentărilor sportive
 • tratament pre și post-operator în diferite afecțiuni ortopedice (rupturi ligamentare, leziuni de menisc etc.)
 • drenajul edemelor post-traumatice

Datorită avantajelor sale, terapia Tecar este extrem de utilă în recuperarea medicală, inclusiv în cea a sportivilor, unde contează ca timpul de refacere să fie cât mai scurt.

În funcție de situație, este nevoie de aproximativ 6-10 ședințe de terapie ca efectele să fie cât mai vizibile. Pentru mai multă eficiență, terapia Tecar se poate folosi în combinație cu alte metode terapeutice sau exerciții.

Te așteptăm la Centrul Superfit să te convingi de eficiența acestei metode! Programează-te online sau telefonic și împreună vom găsi cea mai bună soluție pentru recuperarea ta!