Dr. Șerban DAMIAN, nutriționist

Despre Dr. ŞERBAN DAMIAN

Nutriţionist sportiv

fb email

E-mail: serban.damian@superfit.ro

Nutriţionist sportiv acreditat CIO

Fondator al Centrului Superfit

Sunt dr. Şerban Damian, specialist în nutriţie sportivă – mi-am făcut specializarea în acest domeniu într-un program internaţional organizat de către Comitetul Olimpic Internaţional, dedicat medicilor, şi condus de către specialişti în nutriţie din cele mai mari universităţi ale lumii. Până în prezent, sunt singurul medic din România care a urmat acest program.

De asemenea, sunt absolvent al programului de Master “Nutriție și siguranţă alimentară” organizat de Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila”, București, pe care l-am terminat ca şef de promoţie.

  • Nutriţie sportivă
  • Consiliere nutriţională slăbire
  • Testare cardiometabolică
  • Adipometrie
  • Analiza 3D
  • Analiza compoziţiei corporale
  • Analiza lactat
  • Management

Sunt medic specialist în medicină de familie, absolvent al Facultăţii de Medicină Generală din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, Bucureşti, membru al Colegiului Medicilor din Bucureşti.

În anul 2007 am înfiinţat Centrul Superfit unde acord consultanţă nutriţională (scădere/creştere în greutate, ameliorarea performanţelor sportive, recomandarea suplimentelor nutritive) şi de antrenament, atât publicului larg, cât şi companiilor private, sportivilor de performanţă, echipelor sportive, loturilor naţionale şi olimpice. In 2017 am extins activitatea centrului, adaugand serviciile pe care astazi le oferim si le poti gasi pe acest site, iar Centrul Superfit a devenit una dintre clinicile importante ce se ocupă cu creşterea performanţelor fizice.

In perioada 2016-2018 am fost nutriţionistul Echipei Naţionale de Fotbal a României, ocupându-mă direct de alcătuirea şi supravegherea meniurilor si programelor de suplimentare pentru jucatorii naţionalei. De asemenea, fac parte din Comisia Medicala a FRF.

Am fost nutriţionistul Echipei Olimpice Române de Baschet Feminin 3X3 ce a participat la Olimpiada de la Tokyo.

De-a lungul timpului am fost preocupat să împărtăşesc cunostinţele dobândite în pregatirea mea medicală şi nutriţională. Am susţinut zeci de seminarii de nutriţie, am participat ca lector la conferinţe naţionale de nutriţie şi medicină sportivă, am fost invitat la sute de emisiuni tv si radio la cele mai importante posturi din ţară, am publicat sute de articole şi trei cărţi de specialitate, care s-au bucurat de succes.

În 2003 am publicat volumul “Stretching, secretul flexibilităţii” la Editura Corint. În anul 2006 am publicat volumului “Superfit. Esenţialul în fitness şi culturism”, o carte la care am lucrat trei ani şi care a adunat cele mai importante informaţii din nutriţie, antrenament (de forţă şi cardio), slăbire, suplimente nutritive.

În 2017 am publicat cartea “Ecuaţia slăbirii. Ghid de nutriţie şi antrenament pentru o viaţă de calitate“, un volum dedicat tuturor celor care vor să slăbească şi să înveţe să mănânce sănătos.

În perioada 2013-2014 am realizat emisiunea de nutriţie sportivă “Superfit” la Radio Sport  Total FM.

De asemenea, am fost consultant de specialitate (fitness, nutriţie, medicină) şi redactor (senior colaborator) la prestigioasă revista Men’s Health, cu care colaborez încă de la apariţia ei în presă românească.

În 2004 am lansat siteul www.doctor.info.ro, care s-a impus ca una dintre cele mai importante surse de informaţii despre sănătate şi sport.

În 2008 am lansat primul site românesc dedicat nutriţiei sportive – www.nutritiesportiva.ro

Public permanent materiale video pe canalul meu YouTube, care a depăşit 100.000 de abonaţi.

Recent am lansat prima platformă online cu cursuri de nutriţie – www.cursuridenutritie.ro

Sunt alergător de maraton şi am participat la o mulţime de concursuri de alergare pe distanţe lungi. În 2008 am pus bazele Ro Club Maraton, primul club de alergare din România.

Te invit sa vizitezi şi blogul meu www.nutritionist.info.ro