Marius S.

Niciodata nu am putut spune ca imi place cum arat. Inca din copilarie oglinda a fost dusmanul meu. Desi eram foarte activ, eram in acelasi timp foarte indisciplinat cu mancarea si inconsecvent in activitatile fizice. Mai mult, metabolismul era lent si nu ma ajuta deloc. Am avut nenumarate tentative de a slabi, majoritatea bazate pe efort fizic dar fara suport nutritional. Uneori eram atat de determinat in activitatile fizice incat fortam peste masura organismului meu si total nepotrivit greutatii mele. De aici au survenit multe accidentari care mi-au ingreunat si mai tare efortul de a slabi. In plus, de fiecare data cand reuseam sa dau jos 2-3 kg, intervenea o relaxare mentala care ma facea sa devin din nou sedentar si sa mananc prost.

Hotararea de a cauta ajutor profesionist a venit ca rezultat a mai multor factori:

– nu mai puteam practica aproape nici un sport fara teama de accidente din cauza greutatii;

– toti medicii imi spuneau ca greutatea e un pericol mare pentru sanatatea mea;

– am vazut ca, oricat m-as stradui, continui sa iau in  greutate;

In momentul in care am apelat la Dr. Serban Damian am simtit ca poate e ultima solutie. Mi-am propus ca, oricat de greu mi s-ar parea, sa fiu foarte consecvent. Am avut marea surpriza ca totul sa fie foarte usor si nu a necesitat decat un dram de organizare in ceea ce priveste activitatea (banala pentru mine si careia nu-i dadeam niciodata importanta) de a manca. Rezultatele nu au intarziat sa apara si la prima cantarire eram sigur ca scaderea in greutate nu e decat temporara si ca voi pune imediat la loc ce am dat jos. Din fericire nu am fost asa. Am avut doua revelatii pe masura ce am inaintat in timp. Prima a fost atunci cand, dintr-o data, fara sa ma simt cu nimic diferit, am realizat ca incep sa am rezerve enorme de energie la activitatile fizice. Literalmente am simtit cum prind aripi. Senzatia de transformare a fost similara ca cea a unui fumator inrait care renunta la tigara si organismul incepe sa recapete energie si vitalitate. A doua revelatie a fost si mai intensa. S-a intamplat atunci cand, aproape peste noapte, am ramas fara nici o haina care sa-mi fie pe masura. Fara sa realizez am inceput sa inot in haine desi, din nou, nu ma simteam un om mai slab. A trebuit sa schimb toata garderoba, dar a meritat.

Marius_S_18924Marius_S_53519

Programul de scadere in greutate poate parea la inceput un pic cam greu de urmat, rigid, ai impresia ca nu ai multe variante. Dintr-o data esti pus in situatia de a-ti schimba stilul de a manca. In realitate este o schimbare cu care te obisnuiesti destul de repede. Nici nu-ti dai seama cand ajungi sa adopti acest stil de viata. Momente dificile nu am avut, exceptand micile derapaje pe care mi le-am ingaduit din cand in cand cu masura. Spre sfarsitul programului am avut placuta surpriza de a constata ca rata metabolica mi s-a modificat destul de mult, ca ma ingras incomparabil mai putin decat inainte atunci cand nu am o conduita nutritionala corecta si ca pot slabi de asemenea mult mai usor.

Concluzionand, pot afirma cu siguranta ca marele castig al acestui program nu au fost cele aproape 22 kg date jos, ci, mai degraba, adoptarea unui stil de viata sanatos, ponderat si echilibrat, precum si un metabolism “relansat” dupa multi ani cu probleme.

Recomand fara sa stau pe ganduri programul Dr-ului Serban Damian si spun cu siguranta ca slabitul nu e o povara, ci dimpotriva, poate fi ceva extrem de usor si placut.

 

Marius S. (26 ani) a slabit 22 kg in 7 luni (99,2 kg –> 77,2 kg), trecand de la obezitate de gr.1 (IMC 31,7) la greutate normala. Procentul de grasime s-a redus de la 26,3% la 16,5%.

*Disclaimer: rezultatele obtinute de catre clientii Superfit variaza de la persoana la persoana, in functie de particularitatile individuale. Rezultatele nu sunt garantate. Marturiile clientilor prezentate pe acest site reprezinta opinii personale.