Kettlebell

Kettlebell reprezintă o metodă nouă și diferită de a face sport, ce capătă tot mai mulți adepți, convinși de beneficiile exercițiilor cu aceste accesorii. Bilele Kettlebell sunt greutăți sub formă de clopot sau de minge de bowling cu un mâner ce permite prinderea acestora cu ușurință și executarea exercițiilor într-un mod facil.

Greutățile Kettlebell au apărut prima oară în Rusia, la începutul secolului al XVIII-lea. Datorită beneficiilor vizibile pentru sănătate, exercițiile cu aceste greutăți au fost introduse în antrenamentele de pregătire pentru soldați iar din 1970, competiția a devenit sport național.

În prezent, ganterele Kettlebell reprezintă deja un trend, fiind ușor de folosit de oricine își dorește să facă mișcare în mod constant, indiferent de condiția fizică. Pentru evitarea accidentărilor și pentru maximă eficiență se recomandă ca exercițiile să fie supervizate de un instructor. Executate greșit, exercițiile pot fi periculoase mai ales pentru persoanele care au un minim de antrenament.

Bilele Kettlebell sunt din fontă și cântăresc între 2 și 40 de kilograme. Pentru cei care sunt la început, se recomandă antrenamentele cu greutăți de 2-3 kilograme.

Antrenamentul cu ganterele Kettlebell este foarte util pentru sportivii de performanță care doresc să-și îmbunătățească rezultatele, pentru sportivii amatori și pentru cei care doresc să slăbească.

Acest tip de antrenament durează între 10 și 45 de minute, mișcările fiind destul de solicitante. Rezultatele sunt vizibile și încep să se vadă foarte rapid.

 

Beneficiile antrenamentelor Kettlebell:

 1. Sunt antrenamente cardio complete;
 2. Ajută sistemul cardiovascular;
 3. Ard caloriile și ajută la pierderea de kilograme;
 4. Îmbunătățesc performanțele sportive;
 5. Ajută la creșterea rezistenței și a mobilității;
 6. Întăresc mușchii abdominali;
 7. Tonifiază picioarele;
 8. Întăresc mușchii spatelui;
 9. Îmbunătățesc postura corpului;
 10. Ajută la reducerea durerilor gâtului, spatelui și a umerilor;
 11. Întăresc mușchii și ligamentele.