Analiza biomecanică a mersului și a alergării – Dr. Codruţa Cioponea

Previno durerile și accidentările cauzate de alergare prin analiza biomecanică a mișcării!

Ce presupune analiza biomecanică a mersului și a alergării

 

Prevenția este cheia unei vieți sportive sănătoase și îndelungate. Dacă vrei să practici cât mai mult timp sportul preferat în condiții optime, alege să previi, nu să tratezi!

Analiza biomecanică a mișcării, efectuată de un specialist, este o metodă eficientă de prevenție și tratament a patologiei apărute din cauza alergării.

Durerea nu trebuie ignorată, ea fiind o modalitate prin care corpul trage un semnal de alarmă că există o problemă și ceva nu funcționează corect. Durerea de la nivelul musculaturii, a tendoanelor sau de la nivelul articulațiilor nu va dispărea dacă este ignorată, ba dimpotrivă; se va agrava și va duce la apariția altor dureri în zonele care supra-compensează. În final, se va ajunge la scăderea performanței sau chiar la imposibilitatea de a mai alerga.

Tehnologia Optogait și analiza video a alergării prezintă o viziune de ansamblu, cu informații complete și obiective, pe care specialistul nostru în biomecanica mișcării le va evalua pentru a determina starea musculoscheletală a sportivului, precum și cauza care a dus la apariția durerilor.

Analiza se efectuează pe banda de alergare, atât în picioarele goale, cât și cu încălțăminte. De aceea, este foarte important ca sportivul să își aducă adidașii cu care aleargă de obicei.

Care sunt avantajele analizei biomecanice a mersului și a alergării?

  • Primești informații despre cauzele durerii/ afecțiunii, un diagnostic clar, dar și un tratament adecvat, axat deopotrivă pe rezolvarea problemei și pe dezvoltarea unei stategii motorii de lungă durată;
  • Interpretarea datelor oferite de sistemele de analiză a mișcării este realizată de un specialist în biomecanica alergării;
  • Îți vei putea îmbunănăți performanța sportivă;
  • Previi viitoarele dureri sau accidentări și te poți bucura de alergare în siguranță.

Analiza biomecanică a mersului și a alergării este pentru tine dacă...

  • Ești alergător amator sau profesionist și îți dorești să previi accidentările;
  • Vrei să afli cauza durerilor ce apar în timpul alergării şi apoi să le tratezi rapid şi eficient.

La Superfit te susținem să practici sportul preferat în siguranță. Îți propunem un pachet de servicii care nu se limitează la a identifica problema, ci oferă și soluțiile practice pentru rezolvarea ei.

Pachetul de analiză biomecanică a mișcării conține:

  • Analiza 3D a mișcării cu interpretarea datelor de către dr. Codruța Cioponea, specialist în biomecanică;
  • 2 ședințe de Proprioception Movement Control de corectare a insuficiențelor și dezechilibrelor musculare în cadrul cărora dr. Codruța Cioponea va explica precis și cu acuratețe care sunt cauzele care au determinat apariția durerii. De cele mai multe ori, motivul apariției unei dureri musculoligamentare sau articulare nu este local, ci este o insuficiență musculară supra sau subadiacentă, care trebuie identificată.

În urma celor 2 ședințe de Proprioception Movement Control, sportivul va înțelege exact cum poate corecta dezechilibrul muscular, cum poate realiza o stabilitate dinamică corectă articulară și va învăța exercițiile practice pe care le poate face pentru a preveni apariția unor alte dureri sau accidentări.