Justin Sgircitu, un fotbalist de perspectiva, pregatit (si) la Centrul Superfit

Justin Sgircitu, un fotbalist de perspectiva, pregatit (si) la Centrul Superfit

Misiunea clincii noastre este sa ajutam oamenii sa isi imbunatateasca performantele. Acest lucru ne-am propus de la bun inceput si ne straduim sa contribuim la succesul fiecarei persoane care ajunge la Centrul Superfit, indiferent de nivelul de la care porneste. Cu atat mai mult suntem bucurosi cand putem sa ajutam sportivi tineri, la inceputul carierei lor sportive, care au vise mari si dorinta de succes.

Asa l-am cunoscut si pe Justin Sgircitu, un jucator de fotbal de 16 ani, care a apelat la serviciile Centrului Superfit intr-un moment de rascruce a carierei lui. Sustinut 100% de parintii lui, aspect foarte important atunci cand inca nu ai propriile venituri, Justin a devenit un om “de-al casei” la Superfit, pentru o buna perioada de timp in care a beneficiat de serviciile noastre.

El a inceput sa joace fotbal in copilarie, mai intai la diverse cluburi de copii din Braila, orasul unde a crescut, apoi la varsta de 13 ani a ajuns la FCSB, unde s-a antrenat pana la 16 ani, cand a reusit sa faca un pas important: semnarea contractului cu echipa italiana Benevento.

Iata ce spune impresarul italian al sportivului, in revista 100%SPORT, care i-a dedicat lui Justin un articol ce se intinde pe 4 pagini:

“Încă de la primul antrenament, Justin i-a impresionat pe antrenorii italieni care l-au propus ca jucător la Primavera! Este un tânăr serios, știe unde vrea să ajungă și este dispus să facă sacrificii pentru a fi în top. Din fericire, părinții săi îl susțin și îl urmăresc cu atenție. Cu siguranță, vom auzi multe despre Justin. Este impresionat de ritmul și intensitatea antrenamentelor. Când vorbesc cu el, îmi spune că este epuizat, dar fericit pentru că a înțeles că ăsta este drumul pentru a deveni un campion: munca, seriozitatea și voința. Justin este norocos că are părinți care îl susțin necondiționat, îl încurajează și, cel mai important, au reușit să îl crească cu cei șapte ani de acasă, lucru foarte important pentru a-l ajuta în parcursul ales de tânărul campion.”

In perioada de timp cat Justin a fost clientul Centrului Superfit, i-am fost alaturi cu o buna parte din serviciile noastre destinate sportivilor de mare performanta. Suntem convinsi ca acestea au avut o contributie importanta la dezvoltarea lui si la pasul catre sport profesionist.

In prima faza, Justin a trecut printr-o baterie de teste, care sunt extrem de utile pentru a stabili nivelul performantelor si punctul de plecare pentru imbunatatirea lor.

  • Analiza compozitiei corporale si scanare 3D – cu ajutorul acestor teste am putut sa determinam procentul de grasime si masa musculara, am masurat circumferintele si am analizat postura sportivului.
  • Testare cardiometabolica (precedata de electrocardiograma si spirometrie) – Justin a facut testul de efort cardiorespirator pe banda, in urma caruia am putut afla valoarea VO2max, precum si pragurile de efort, date care l-au ajutat in pregatirea fizica, in mod particular pentru antrenamentele de alergare.
  • Analiza mobilitatii si flexibilitatii – testul a scos la iveala asimetriile si punctele slabe pe care trebuie sa puna accentul la antrenamentele de stretching
  • Analiza fortei – testele au fost realizate pe echipamentul Desmotec, cu ajutorul caruia am masurat o serie de parametri de forta, pe trenul inferior si cel superior.
  • Analiza baropodometrica – prin intermediul acestei analize, completate si cu consultatia de medicina sportiva, colega noastra dr. Irina Gaiu a determinat deficientele de postura ale tanarului fotbalist. Pe baza datelor obtinute, Justin a primit talonete (orteze) personalizate si un program de kinetoterapie.

Dupa toate aceste testari, am trecut la partea practica, respectiv programul de nutritie sportiva si cel de antrenament.

Dr. Serban Damian, nutritionist sportiv a analizat rezultatele testelor si masuratorilor, a discutat pe larg cu Justin si astfel i-a putut alcatui un program de nutritie adecvat nevoilor particulare, atat pentru zilele de antrenament, cat si pentru cele cu meci. Alimentatia a fost completata cu un plan de suplimente nutritive, care l-au ajutat sa aiba mai multa energie la antrenamente si sa se refaca mai rapid dupa efort. In plus, planul de alimentatie, combinat si cu antrenamentele i-au adus 4 kg de masa musculara pe perioada de colaborare cu Superfit.

Programul de antrenament a fost conceput si condus de catre kinetoterapeutul Madalin Aguciu. Madalin lucreaza cu mare placere si profesionalism cu jucatorii de fotbal; el stie exact ce au nevoie acestia, nu doar din perspectiva de specialist, ci si din cea de fost jucator de fotbal.

“Am lucrat cu Justin pe parcursul unei perioade de doua luni si inca de la prima sedinta am remarcat o atitudine pozitiva, dorinta de invatare si progres. El a inteles imediat scopul testarilor si exercitiilor efectuate, cat si modelul de lucru pe care l-am abordat pentru imbunatatirea parametrilor sai. Prin abordarea folosita, s-a incercat reproducerea cu ajutorul Desmotecului a unor miscari specifice postului de fundas central, jucat de el la echipa de club.

Astfel, in tot acest timp am reusit sa obtinem dublarea unor parametri de forta generala, concetrandu-ne pe imbunatatirea detentei, controlului motor, coordonarii si fortei explozive. Toate acestea au fost realizate pe echipamentul Desmotec, combinat cu exercitii specifice jocului de fotbal.

Ma bucur ca am avut ocazia sa lucrez cu el si sper ca in continuare, impreuna cu colegii mei de la Centrul Superfit, sa ajutam la cresterea unei noi generatii de sportivi care sa ne reprezinte.”

Intr-adevar, ne dorim foarte mult sa contribuim la formarea unor sportivi care sa obtina performante remarcabile. Este tot mai evident ca si in sporturile de echipa e nevoie ca fiecare sportiv sa investeasca in dezvoltarea lui, sa nu se limiteze doar la ce ofera clubul sau echipa.

In acest sens, noi la Centrul Superfit suntem pregatiti sa ne ocupam de sportivi de orice varsta si nivel de pregatire. Daca iti doresti o evolutie rapida catre marea performanta, sub indrumarea unei echipe de profesionisti, nu ezita sa ne cauti!

Loading
Ți-a plăcut articolul? Distribuie pe

1 thoughts on “Justin Sgircitu, un fotbalist de perspectiva, pregatit (si) la Centrul Superfit”

  1. Pingback: Antrenament pentru dezvoltarea forţei la fotbalişti - DietaPersonala

Comentariile sunt inchise.