fbpx

Antrenamentul de stabilitate

Alergătorii aleargă. Cicliştii pedalează. Înotătorii înoată. Şi putem continua în ritmul acesta până epuiză toate sporturile.

Ideea este că fiecare sportiv se antrenează specific pentru sportul pe care îl face, însă de mult timp se ştie că pe lângă programul clasic de antrenament este bine să se adauge diverse alte tipuri de antrenament, care dezvoltă organismul într-un mod complementar.

Spre exemplu, antrenamentul de stabilitate are rolul de a antrena musculatura care stabilizează corpul în timpul unor mişcări complexe, aşa cum este alergarea. Mulţi sportivi neglijează această componentă, ceea ce creşte riscul de accidentare şi în acelaşi timp limitează performanţa.

La Superfit avem programe dedicate antrenării stabilităţii corpului. Antrenorii şi terapeuţii noştri folosesc tehnici mai simple sau mai complexe, însă la fel de eficiente. De asemenea, folosim diverse obiecte – mingi, scăriţă, stepper, precum şi echipamente mai speciale, aşa cum este FitLight.

La unul dintre antrenamente l-am avut ca subiect pe Emanuel Trandafir, sportiv de performanţă.

“Mi-a plăcut, mi s-a părut interesant. E pentru prima dată când fac aşa ceva. Noi mai facem destul de des speciale pentru alergare, pentru tehnică. Antrenamentul acesta este diferit: tot pentru coordonare, însă cu o altă abordare. Consider că acest antrenament complementar alergării îmi este foarte util.”, este de părere Emanuel Trandafir, câştigător al Semimaratonului Bucureşti din acest an.

Alexandra Georgescu, kinetoterapeut în cadrul Centrului Superfit, s-a ocupat de antrenarea lui. “Bazinul este centrul corpului nostru. Cu cât musculatura din jurul bazinului este mai puternică, cu atât alergarea este mai lipsită de riscuri”

 

Ți-a plăcut articolul? Distribuie pe

Search

+

Dragi prieteni,

Pe fondul evoluţiei epidemiei COVID-19 am decis suspendarea activităţii la Centrul Medical Superfit, din dorinţa de a vă proteja pe voi, dar şi pe angajaţii şi colaboratorii noştri.

Vom anunţa reluarea activităţii imediat ce acest lucru se va putea face în siguranţă. Toate abonamentele se suspendă, dar nu se pierde nimic. Vă recomandăm să urmaţi indicaţiile oficiale şi să vă izolaţi la domiciliu.

Şi în această perioadă rămânem cu voi în contact. Dacă aveţi întrebări sau vă putem ajuta, nu ezitaţi să ne scrieţi la contact@superfit.ro sau pe pagina de Facebook (https://www.facebook.com/centrulsuperfit)

NOU Am lansat programe online de consultanţă în nutriţie şi scădere în greutate! Click aici pentru detalii »

De asemenea, puteţi intra în programe de consiliere psihologică online.

Vom lansa foarte curând şi programe de kinetoterapie şi antrenament online.

Vă mulţumim pentru înţelegere!