7 motive pentru a face drenaj limfatic

7 motive pentru a face drenaj limfatic

Drenajul limfatic este un tip de masaj special, care ajută la buna funcționare a sistemului limfatic, având beneficii deopotrivă medicale și estetice.

Pentru a înțelege cum acționează această terapie, în articolul de astăzi îți prezentăm câteva informații despre sistemul limfatic, dar și cum se desfășoară o ședință de drenaj limfatic la Superfit.


Ce este sistemul limfatic ?

Sistemul limfatic face parte din sistemul circulator și asigură schimbul de substanțe între sânge și țesuturi. În plus, este un fel de “gardian” pentru sistemul imunitar și contribuie la apărarea organismului, preluând reziduurile metabolice și alte elemente nocive pentru a fi filtrate. Are la bază o rețea de vase care transportă limfa (un lichid clar, asemenea plasmei sanguine) către ganglionii limfatici, cu o concentrație ridicată de limfocite, pentru a fi purificată.

Misiunea sistemului limfatic poate fi îngreunată de mai mulți factori, printre care sedentarismul, stresul constant, statul prea mult pe scaun, bolile endocrine, cardiace sau circulatorii. În aceste situații, fluxul limfatic devine congestionat, iar toxinele se strâng și determină umflarea țesuturilor, intensificarea celulitei sau accentuează unele probleme de sănătate.

Cum se realizează drenajul limfatic

Drenajul limfatic se poate face manual sau cu ajutorul unui sistem modern, format dintr-un costum care îmbracă picioarele și abdomenul, conectat la un aparat de reglare. Este o terapie neinvazivă, fără efecte adverse, care folosește presiunea aplicată pe suprafața corpului.

Costumul de drenaj are în interior mici compartimente independente, care se umflă cu aer în timpul drenajului și presează alternativ diferite părți ale corpului, de la picioare spre partea superioară, în sensul de circulație al limfei.

Drenajul limfatic este nedureros și relaxant. Presiunea poate fi reglată chiar și în timpul ședinței, dacă ți se pare că devine inconfortabil sau simți că îți amorțesc picioarele.

Există anumite categorii de persoane pentru care drenajul limfatic nu este indicat, cum ar fi cei cu boli cardiace, renale sau hepatice, cu afecțiuni venoase acute, epilepsie sau femeile însărcinate.

Cum te ajută drenajul limfatic. 7 beneficii ale presoterapiei

Punând în mișcare limfa, drenajul limfatic accelerează eliminarea toxinelor și procesul natural de regenerare al organismului, având efecte pozitive pe mai multe planuri:

  1. Ajută la regenerarea organismului. Drenajul limfatic ajută limfa să circule mai bine prin corp, ceea ce eficientizează procesele de refacere și apărare ale acestuia. Reziduurile din spațiile interstițiale sunt evacuate mai repede, iar sistemul imunitar are mai multă putere în lupta împotriva bacteriilor și virușilor.
  2. Relaxează mușchii. Ca orice masaj, drenajul limfatic ajută mușchii obosiți să se detensioneze, datorită presiunii aplicate în diferite zone ale corpului.
  3. Reduce senzația de picioare grele. Prin drenaj se elimină retenția de apă, ceea ce ameliorează aspectul de picioarele umflate.
  4. Îmbunătățește fermitatea pielii. Pe lângă limfă, drenajul stimulează și circulația sanguină prin aplicarea de presiune pe venele periferice, astfel că pielea va fi mai tonifiată.
  5. Contribuie la reducerea celulitei. Remodelarea corporală este unul dintre consecințele drenajului limfatic. Datorită sângelui bine oxigenat, pielea își va menține elasticitatea și va arăta mai bine.
  6. Stimulează digestia. Masajul abdominal pune în mișcare tractul digestiv și susține buna sa funcționare.
  7. Diminuează inflamația după efort, accidentări sau intervenții chirurgicale. Excesul de lichide se elimină mai rapid cu ajutorul drenajului, ceea ce previne sau tratează inflamația exagerată a țesuturilor, calmând durerea.

Drenajul limfatic la Superfit – nedureros, relaxant, fără efecte adverse

La Centrul Superfit poți beneficia de drenaj limfatic cu Lymphastim, un sistem performant de masaj, cu rezultate demonstrate clinic.

Ședința de terapie poate fi personalizată, nivelul de presiune, secvența compresiilor și timpul fiind setate în funcție de nevoile fiecărei persoane. În plus, există opțiunea de a dezactiva unul sau mai multe compartimente, în cazul în care nu poți suporta presiunea într-o anumită parte a corpului.

O ședință variază între 30 de minute și o oră.

Fă-ți o programare la Superfit și lasă profesioniștii să aibă grijă de tine!

* – consultați prețurile pe site sau sunați la numerele de telefon de la pagina de contact pentru mai multe detalii și programări.

Loading
Ți-a plăcut articolul? Distribuie pe