Acest dispozitiv imită acțiunea de urcare a scărilor iar utilizarea acestuia are un impact foarte mic asupra gleznelor, deoarece picioarele nu părăsesc stepper-ul în timpul exercițiilor.

Gleznele și articulațiile nu vor mai fi atât de solicitate ca în cazul urcatului scărilor în mod normal, astfel că antrenamentul poate fi realizat de oricine. În funcție de gradul de dificultate al exercițiului, de vârstă, stil de viață și rată metabolică, în timpul unui antrenament de 60 de minute, se pot arde între 450 și 600 de calorii.

 

Beneficiile utilizării stepper-ului: 

  1. Ajută la arderea caloriilor și la pierderea kilogramelor nedorite;
  2. Îmbunătățește tonusul muscular la nivelul picioarelor;
  3. Îmbunătățește poziția corpului în timpul mersului;
  4. Fiind un echipament pentru exerciții de tip cardio, are efecte pozitive asupra sistemului cardiovascular;
  5. Îmbunătățește activitatea inimii;
  6. Contribuie la creșterea bunei dispoziții.

 

Grupe de mușchi solicitate:

  1. Cvadricepși;
  2. Fesieri;
  3. Mușchii gambelor;
  4. Mușchii abdominali;

 

 

Pentru a obține beneficii maxime, este foarte importantă postura corpului în timpul exercițiilor. Se recomandă evitarea sprijinirii corpului pe brațele aparatului sau pe ghidonul de echilibru.

De asemenea, în timpul folosirii acestui aparat, este indicat un echipament adecvat pentru evitarea oricăror probleme și pentru eficiența antrenamentului. Se recomandă pantalonii strâmți, ca să nu se agațe de pedale și încălțăminte cu talpa tare pentru ca în timpul pedalării să se folosească întreaga talpă. Mai sunt necesare un prosop din fibre naturale și o sticlă de apă la temperatura camerei.