Mingi gonflabile

Cunoscute și ca mingi elvețiene, mingile gonflabile sunt accesorii tot mai folosite în antrenamente.

Utilizarea unei astfel de mingi stimulează musculatura corpului într-un grad mai mare decât atunci când se lucrează grupele respective pe un plan fix, datorită mișcărilor de rotație și întindere. Mai mult decât atât, execuția anumitor exerciții pe mingea gonflabilă implică mai mulți mușchi decât în mod obișnuit, datorită faptului că ea induce un grad de instabilitate iar corpul răspunde prin contracția suplimentară a unor mușchi cu rol stabilizator.

Mingile gonflabile pot avea diferite dimensiuni, între 35 și 85 cm în diametru, și sunt fabricate din PVC elastic moale și rezistent. O astfel de minge poate rezista la greutăți de până la 200-250 kilograme.

În afară de utilizarea sa pentru antrenamentele de fitness, mingea gonflabilă mai este folosită în tratamentele de recuperare și de către femeile gravide în timpul travaliului, deoarece ajută la „deschiderea” pelvisului și angajarea capului fătului.

Mingea gonflabilă poate fi folosită și pe post de scaun acasă ori la birou, ajutând la menținerea unei posturi corecte și la tonifierea mușchilor lombari și abdominali. De altfel, statul pe scaun nu necesită activitate musculară astfel că, în timp, scade forța fizică iar mușchii abdomenului vor fi slăbiți.

 

Beneficiile folosirii mingilor gonflabile:

 

  1. Ajută la îmbunătățirea circulației;
  2. Îmbunătățește echilibrul;
  3. Ajută la îmbunătățirea posturii corpului;
  4. Lucrează toate grupele de mușchi;
  5. Arde grăsimea.

 

Tipuri de exerciții executate cu mingile gonflabile:

 

  1. Răsuciri de trunchi – în timpul exercițiului, mușchii abdomenului se vor încorda inevitabil, favorizând topirea stratului adipos;
  2. Ridicări de bazin;
  3. Înot în aer;
  4. Mers în mâini;
  5. Ridicări de brațe.