Home-trainer TACX + cursieră

Acest echipament interactiv beneficiază de o tehnologie avansată, fiind singurul trainer capabil să simuleze mai multe tipuri de suprafețe de rulare. Astfel, se pot simți în pedale vibrații asemănătoare cu cele din exterior, în condiții de drum forestier, pietriș, piatră cubică, denivelări etc.

Home-trainer-ul TACX este un echipament cu multiple întrebuințări și poate fi folosit de oricine dorește antrenament staționar. Se poate utiliza de către sportivii de performanță pentru încălzirea de dinaintea unei competiții, precum și de persoanele care doresc doar să facă mișcare.

Se pot alege mai multe niveluri de rezistență, rezistență ce poate fi schimbată pe parcursul antrenamentului creând o variație în volumul și intensitatea efortului. Astfel, se pot simula situații întâlnite în timpul pedalării în aer liber.

Datorită software-ului ce poate fi conectat la computer ori televizor, se poate afișa un drum ales (drept, plat, cu viraje etc.) iar rezistența poate fi modificată în funcție de dificultățile întâlnite pe traseu.

În afară de antrenamentul propriu-zis, acest echipament se poate folosi și pentru îmbunătățirea tehnicii de pedalat.

Home-trainer-ul oferă o experiență foarte apropiată de mersul pe bicicletă în aer liber și este foarte apreciat atât de cicliștii de performanță, cât și de amatori. Acest echipament antrenează aceleași grupe de mușchi ca atunci când se pedalează în aer liber iar avantajul este acela că nu trebuie să vă întrerupeți din cauza obstacolelor sau a denivelărilor.

 

Beneficii home-trainer:

Dezvoltă musculatura,

Crește forța,

Îmbunătățește rezistența,

Contribuie la îmbunătățirea echilibrului și a coordonării,

Ajută la îmbunătățirea stilului de pedalat,

Ajută la încălzirea înaintea cursei sau recuperarea după o tură dificilă pe șosea,

Ajută la prevenirea febrei musculare.

 

În timpul folosirii acestui aparat, este indicat un echipament adecvat pentru evitarea oricăror probleme și pentru eficiența antrenamentului. Se recomandă pantalonii strâmți, ca să nu se agațe de pedale și încălțăminte cu talpa tare pentru ca în timpul pedalării să se folosească întreaga talpă. Mai sunt necesare un prosop din fibre naturale și o sticlă de apă la temperatura camerei.