Este unul dintre cele mai populare echipamente de fitness și se folosește în realizarea exercițiilor de fitness pentru îmbunătățirea formei fizice a corpului. Denumirea sa vine de la Both Sides Up sau Both Sides Utilized și este folosit în multe programe de antrenament cu beneficii multiple pentru sănătate.

BOSU este ușor de folosit de către oricine, indiferent de vârstă sau de condiție fizică. Se poate folosi pe ambele părți, atât cea plată, cât și cea bombată, cel mai important aspect fiind păstrarea echilibrului. De altfel, exercițiile care solicită menținerea echilibrului fizic ajută cel mai mult la tonifierea musculaturii profunde.

Deși nu este un antrenament foarte complex sau periculos, este recomandată activitatea supervizată de un antrenor pentru a se obține toate beneficiile.

 

 

Beneficiile exercițiilor cu BOSU:

  1. Îmbunătățirea tonusului muscular;
  2. Recuperarea fizică după accidente;
  3. Lucrează toți mușchii;
  4. Dezvoltă echilibrul, forța și stabilitatea;
  5. Ajută la reducerea stresului;
  6. Combate depresia.

 

BOSU este un tip de antrenament aerobic și este de trei tipuri:

  1. Cardiovascular – este cel mai recomandat pentru pierderea kilogramelor;
  2. Pentru echilibru;
  3. Pentru controlul poziției.

 

Exercițiile se realizează pe muzică ritmată și se lucrează toate grupele musculare. Nu este nevoie de un echipament special, ci doar de unul adecvat în sala de fitness, un prosop și o sticlă cu apă. Este recomandată, totuși, o pereche de încălțăminte sport comodă, cu talpa moale, flexibilă și aderentă pentru evitarea oricăror accidente.