Bicicleta de spinning

Cu ajutorul acestei biciclete speciale, se realizează un antrenament cardio foarte puternic. Acest tip de antrenament este asemănător jogging-ului și orelor de aerobic și a fost promovat de ciclistul sud African Jonathan Goldberg, în anul 1987. Fiecare bicicletă este prevăzută cu un cronometru de rezistență, prin care se poate modifica intensitatea exercițiului de-a lungul antrenamentului până se ajunge la ritmul dorit.

De regulă, o ședință de spinning durează între 45 și 60 de minute.

 

Beneficiile spinning-ului

Ajută la pierderea în greutate: este un antrenament care garantează un consum ridicat de calorii, aproximativ 400 – 500 de calorii pe oră.

Ajută la eliminarea toxinelor: se transpiră foarte mult iar acest lucru favorizează eliminarea toxinelor. Se recomandă hidratarea pe parcursul antrenamentului.

Ajută la îmbunătățirea activității inimii, precum și la scăderea riscului de îmbolnăvire a acesteia.

Are efecte pozitive asupra plămânilor: exercițiile regulate cresc ventilația pulmonară și îmbunătățesc elasticitatea acestora.

Ajută la tonifierea musculaturii și a gambelor.

Contribuie la creșterea densității osoase.

Ajută la echilibrarea nivelului de colesterol și la îmbunățirea nivelului de trigliceride.

Ajută la combaterea celulitei datorită efectului pozitiv la nivelul circulației.

Îmbunătățește starea psihică prin creșterea producției de endorfine, hormonii care ajută la combaterea stării de anxietate.

Contribuie la eliminarea stresului.

Crește încrederea de sine.

Îmbunătățește puterea de concentrație.

Ajută la combaterea insomniei.

 

În timpul folosirii acestui aparat, este indicat un echipament adecvat pentru evitarea oricăror probleme și pentru eficiența antrenamentului. Se recomandă pantalonii strâmți, ca să nu se agațe de pedale și încălțăminte cu talpa tare pentru ca în timpul pedalării să se folosească întreaga talpă. Mai sunt necesare un prosop din fibre naturale și o sticlă de apă la temperatura camerei.

 

Deși este un sport cu multiple efecte pozitive, spinning-ul nu este recomandat a fi practicat zilnic deoarece solicită foarte mult organismul. În timp, dacă organismului nu i se acordă hrana și odihna necesară, spinning-ul poate fi dăunător.