Tanita – analiza compozitiei corporale

Tanita BC – 420 MA și soft-ul de analiză corporală oferă studii personalizate pentru fiecare pacient. Acest echipament este foarte eficient deoarece analizează exact:

 1. Greutatea;
 2. Indicele de masă corporală (BMI);
 3. Masa de grăsime (kg si %);
 4. Ratingul grăsimii viscerale (1-59);
 5. Masa de grăsime (kg);
 6. Masa musculară (kg);
 7. Apa din organism (kg si %);
 8. Mineralizarea osoasă (kg);
 9. Rata metabolică bazală (Kcal);
 10. Vârsta metabolică (12-90 ani).

 

Toate informațiile sunt foarte importante pentru medicul nutriționist, deoarece acestea stau la baza programului pentru scăderea în greutate: alimentație, mișcare, stil de viață.

Pentru atleții de performanță, analiza detaliată a masei corporale este foarte importantă deoarece ajută la realizarea unui program personalizat și eficient de antrenament. Masa musculară și grăsimea din corp determină rezistența atletului și furnizează energia de care acesta are atâta nevoie în competiții.

Masa corporală ideală diferă atât de la sport la sport, cât și de la o poziție la alta în cadrul aceluiași sport, deoarece este vorba despre gradul de efort depus în timpul activității sportive. De exemplu, atleții care se bazează pe mișcări scurte, puternice, explozive au rezultate mai bune dacă au o masă musculară mai mare și o greutate mai ridicată. La polul opus, sportivii care se bazează pe aerodinamică, așa cum este cazul cicliștilor sau al celor care aleargă la maraton, au rezultate mai bune dacă masa musculară și greutatea sunt mai reduse.

Comparativ cu alte dispozitive, Tanita BC – 420MA este complet și complex oferind o imagine clară prin măsurători ce permit experților să recomande cel mai bun plan de nutriție pentru ca atleții de performanță să-și îmbunătățească performanțele și nivelul de energie.

Totodată, echipamentul ajută la stabilirea unui plan adecvat pentru cei care au nevoie să piardă în greutate sănătos.

Analiza corporală durează 5-10 minute și este recomandat ca pacientul să fie dezbrăcat (de exemplu, se poate purta un costum de baie). Pentru acest echipament nu există contraindicații.

 

Beneficiile utilizării dispozitivului Tanita BC – 420MA:

 

 1. Îmbunătățirea performanțelor pentru atleți;
 2. Îmbunătățirea nivelurilor de energie;
 3. Îmbunătățirea sănătății.