Efectele crioterapiei în tratarea durerilor acute

Durerile pot fi combătute cu diferite tipuri de terapii, unele fiind mai eficiente decât altele. În loc să ne tratăm singuri, alegând soluții la îndemână găsite poate pe ”net”, este bine să lăsăm specialiștii să stabilească terapia potrivită.

Deseori, pacienții aleg pentru durere terapia ce implică temperaturi crescute, ceea ce reprezintă o alegere excelentă pentru dureri cauzate de artrită sau alte probleme.  Mai mult, acest tip de terapie este adesea asociată cu un grad crescut de confort oferit de pături moi și călduroase, paturi confortabile, perne și  haine potrivite. Pe lângă această imagine ce ține strict de confort, căldura are multe alte beneficii în special pentru reducerea durerii. Este, astfel, ușor de înțeles de ce se alege acest tip de terapie.

Cu toate acestea, tot mai mulți medici recomandă crioterapia pentru diferite tipuri de afecțiuni. Recomandată de Arthritis Foundation, crioterapia poate avea beneficii asemănătoare cu terapia ”la cald”. În plus, crioterapia de dovedește a fi deosebit de benefică în tratarea durerii acute.

Potrivit  Arthritis Foundation, crioterapia are beneficii pentru probleme legate de:

  1. Circulația sangvină
  2. Fluxul restricționat de sânge
  3. Inflamații
  4. Dureri
  5. Edeme
  6. Sistemul nervos periferic

Crioterapia ajută pacienții în dureri musculare, spasme musculare, edeme prin compresie activă ce imită contracțiile musculare naturale ale organismului. De asemenea, această terapie stimulează vindecarea țesuturilor, ajută circulația sângelui, livrează oxigen și optimizează drenajul limfatic. Să ne imaginăm că atunci când avem o inflamație sau ne lovim, punem o pungă de gheață sau de mazăre congelată. Ei bine, această terapie înseamnă mai mult decât o pungă de mazăre congelată.

Crioterapia realizată cu PowerPlay Crio & Compression este gândită pentru diferite părți ale corpului, asociate cu dureri cronice.  Cu terapia potrivită, stabilită de medicul specialist, gestionarea durerii va fi eficientă deoarece terapia se va concentra pe sursa exactă a durerii.

Cum ajută crioterapia atleții de performanță?

Deși poate fi folosit cu succes pentru orice pacient, dispozitivul PowerPlay Crio & Compression a fost creat special pentru atleții de performanță care au nevoie de recuperare rapidă după competiții sportive sau după accidentări.

De altfel, crioterapia este una dintre cele mai bune soluții pentru recuperarea rapidă după perioade intense de antrenament. În timpul antrenamentelor, articulațiile și mușchii sunt suprasolicitați și pot apărea dureri și inflamații. Crioterapia sau “cold cure” presupune expunerea corpului la temperaturi scăzute controlate pe o durată anumită de timp (de regulă, terapia durează câteva minute).

Astfel, pentru atleții de performanță, crioterapia poate însemna: creșterea performanței, recuperarea rapidă în urma antrenamentelor intense, reducerea febrei muscular, reabilitarea rapidă după accidentări și obținerea unor rezultate mai bune în competițiile sportive.

 

Sursa: https://powerplay.us/find-chronic-pain-relief-cold-compression/