Gabriel Necula

A participat la concursul Da jos burta! 2013, organizat de Men’s Health si a castigat, slabind 11,5 kg intr-o luna.

Ajunsesem intr-un punct in care nu imi mai suportam corpul umflat si nu gaseam un mod in care sa slabesc corect. M-am ingrasat in principal din cauza lenei care s-a instalat in ultimii 5 ani. In 2005 cand m-am mutat in Bucuresti aveam 80 kg si am ajuns in 2012 la un maxim de 102kg. Reusisem sa slabesc 10 kg in 2012,insa s-au pus la loc foarte repede si imi cazuse moralul. Concursul Da jos burta! organizat de Men’s Health mi-a readus pofta de sport si cu ocazia asta am descoperit ca se poate alerga si prin cartier.

Cand am aplicat pentru concurs am sperat sa pot da jos cel putin 10kg. Alimentatia echilibrata si antrenamentele mi-au adus un minus de 11,5kg. In plus am sperat ca prin participarea la concurs si spiritul de competitie sa-mi schimb ceva in comportamentul alimentatiei, ceea ce s-a si intamplat.

Pentru mine elementele forte au reprezentat cele 2 workshop-uri de nutritie, in care am invatat multe lucruri despre care nu aveam habar (combinarea alimentelor, impartirea diferitelor alimente pe timpul zilei etc). Un alt punct forte a reprezentat motivarea noatra permanenta de catre antrenori.

Am realizat sa pot slabi ”cu burta plina”. Planul nutritional a inclus si alimente pe care nu le mai folosisem de mult (ex: peste), iar cantitatile cateodata erau mai mari decat puteam manca. Pot spune ca m-am adaptat si m-am obijnuit dupa o luna la acest mod de alimentatie. Dupa primul workshop am inceput sa privesc planul nutritional si alimentele permise ca pe un retetar, pe care il consul de fiecare data cand gatesc.

Gabriel_Necula_42202Gabriel_Necula_92541Gabriel_Necula_63986Gabriel_Necula_24543

In prima saptamana, programul de antrenament mi s-a parut foarte obositor, apoi mi s-a parut prea scurt si am mai inclus o ora de alergat pe banda aproape zilnic inaintea antrenamentului cu antrenorii. Antrenamentul cu antrenorii mi s-a parut extraordinar, deoarece te motiveaza sa dai 110% din tine.

Pe langa faptul ca am scapat de un exces de 11kg, am constatat si imbunatatiri majore pe plan psihic. Desi au trecut cateva zile de la terminarea concursului, am continuat sa alerg in parc in weekend si sa ma trezesc dimineata la 6:00 pentru jogging prin cartier.

Faptul ca am castigat 12 luni abonament la sala, ma motiveaza sa continui sa ajung la greutatea optima, poate sa mai pun si ceva masa musculara. Alimentatia folosita pe timpul concursului deja a devenit o obisnuinta in familie, chiar si sotia s-a adaptat si ii face placere. Pentru slabire si mentinere voi alerga mult, voi incerca sa si particip, cat pot de mult, la concursuri de alergat locale.

*Disclaimer: rezultatele obtinute de catre clientii Superfit variaza de la persoana la persoana, in functie de particularitatile individuale. Rezultatele nu sunt garantate. Marturiile clientilor prezentate pe acest site reprezinta opinii personale.