Ana Baciu

 Buna ziua! Sunt Ana Baciu

Istoria kilogramelor în plus a început după varsta de 32 ani (aveam 50 kg), cand am rămas însărcinată şi am început să fiu o mâncioasă, cu program încărcat, alimentaţie dezordonată, fără exerciţii fizice, astfel că am început sa acumulez kilograme, iar la varsta de 39 de ani aveam 67.3 kg.

Datorită conformaţiei mele, am adunat în zona abdominală multă grăsime. Cărând zilnic acest surplus de greutate aveam dureri în zona spatelui si o mobilitate deficitară. Nu mai vorbim despre starea mea de spirit şi de aspectul fizic nu tocmai placut, fiind o persoană mică de înălţime. Momentul care m-a determinat să i-au măsuri, a fost atunci când la o ecografie abdominală, iar medicul ecograf mi-a explicat că îi este greu să vizualizeze, întrucât stratul de grăsime viscerală este foarte mare.

Am avut tentative de a slabi si in trecut. Dar au fost incercari proprii si fara un sfat de la cineva avizat. Au fost si cateva rezultate, dar nu de durată.

M-am gandit că am nevoie de ajutor de specialitate pentru a-mi recãpãta greutatea dorită şi încrederea în mine, astfel că am apelat la Superfit. L-am gasit pe internet, cautand medic nutritionist. Am facut o programare telefonică si de atunci mi s-a schimbat major stilul meu de viata, de la mancat multă pâine albă, mezeluri, brânzeturi grase, prăjeli şi slanină de porc, la un regim echilibrat sanatos stabilit de domnul doctor. Pe perioada de desfasurare a programului de scadere in greutate, consultatiile de monitorizare au constituit un element suplimentar de motivare, in sensul ca am simtit in permanenţă că trebuie sa dau socoteala cuiva (la modul pozitiv, bineînţeles). Totodată, în cadrul acestor sedinte am avut ocazia să pun intrebari despre alimentatie si mai ales să verific daca evolutia este cea asteptata (vroiam să slăbesc din grăsime şi mai puţin din masa musculară). Jurnalul alimentatiei si cel de antrenament au fost deosebit de utile, fiind verificate la fiecare consultatie. Am înţeles că totul trebuie făcut cu pasi mici dar siguri, surplusul de greutate nu s-a adunat peste noapte, ca să am pretenţia să scap de el peste noapte! (“cărămidă cu cărămidă se zideşte o casă şi tot aşa se şi dărâmă”).

Au fost si unele momente mai grele, dar satisfactia fiecarui kilogram in minus pe cantar mi-a dat putere să continui. Am pornit de la premiza că “rezultatele sunt rezervate celor care merită şi nu celor care au nevoie de ele”, iar când ştii ceea ce vrei şi îţi doreşti destul de mult, vei gă
si un mod de a obţine acel lucru. Aşa este, am dat putere voinţei mele. Nu am fost o pacientă “perfectă”, dar cu indicatiile primite de la domnul doctor Şerban Damian, cu încredere, seriozitate si perseverenţă am reuşit ca în aproximativ 8 luni să slabesc de la 67.3 kg, înăţimea de 1.54, un procent de grãsime de 35,9% și o talie de 100 cm la 54,7 kg, un procent de grãsime de 27% și o talie de 85 cm, fără foame şi fără lipsuri. Nu a fost usor, dar pot să spun ca nu a fost nici foarte greu. Acum pentru mine e ca un instinct normal sa caut mancarurile cu cat mai putine calorii sau sa ma gandesc ce valoare energetica are fiecare aliment inainte de a-l ingera.

Acest program de slabire mi-a dat foarte multa incredere si sunt convinsă ca niciodata nu o sa mai revin la kilogramele din trecut pentru ca in primul rand am invatat sa mananc. Pe de alta parte, sentimentul este unic atunci cand iesi sa faci sport si vezi ca nu mai obosesti, cand mergi la cumparaturi si vezi ca iti poti cumpara hainele care iti plac, când porţi un inel drag, care până nu demult, nu-ţi mai încăpea pe deget, când vezi că îmbracamintea mai face câteva pliuri pe tine și nu mai stă ‘să țipe’, când priveşti în oglindă şi nu mai vezi fața umflată, gâtul gros şi bărbia dublă…

Asadar, având în vedere că “nu poţi sa-ţi schimbi destinaţia peste noapte, dar poţi să-ţi schimbi direcţia peste noapte”, nu mai stati pe ganduri şi consultati medicul nutritionist, fiindca este solutia cea mai buna pentru a adopta un stil de alimentatie si miscare potrivit fiecaruia.

In incheiere, as vrea sa multumesc domnului doctor Serban Damian pentru intreg ajutorul acordat si pentru rezultatele obtinute.Ana_Baciu_73247Ana_Baciu_42999

*Disclaimer: rezultatele obtinute de catre clientii Superfit variaza de la persoana la persoana, in functie de particularitatile individuale. Rezultatele nu sunt garantate. Marturiile clientilor prezentate pe acest site reprezinta opinii personale.