Jucătoarea de tenis Ilona Ghioroaie, ascensiune extraordinară în ultimii 2 ani

În 2016 era pe locul 839 WTA, acum este pe 466.

Ilona este una dintre sportivele care s-au adresat Centrului Superfit pentru consiliere în nutriţie.

După aproape 4 luni de recuperare medicală, in urma unei accidentări suferite la turneul de 15000 de dolari câștigat la Sajur (Israel), sportiva Ilona Ghioroaie a revenit in forta in turnee. Ea a adăugat 3 medalii, 2 de aur si una de bronz in panoplia de trofee a Clubului Sportiv Universitar Pitești. Ea a devenit campioana naționala la simplu si la dublu (împreuna cu Ioana Gașpar) si a câștigat locul 3 la dublu mixt (cu Pavel Bogdan, legitimat la același club) la Campionatele Nationale Individuale de seniori.

Iar in saptamana următoare, ea a câștigat o alta medalie de bronz, la Campionatele Nationale pe Echipe de seniori, ocupând locul 3 cu echipa clubului Sportul Studențesc. Aș menționa ca este primul titlu de campioana la simplu senioare pentru județul nostru in ultimii 60 de ani, pentru o sportiva legitimata aici si o dovada certa ca Ilona Ghioroaie, componenta a lotului național de tineret, este cu adevărat o speranța pentru tenisul românesc.

Pregătirea si participarea in competiții a Ilonei Ghioroaie, este finanțată de Consiliul Județean Argeș , CS Universitar Pitesti si alti parteneri care cred in viitorul ei. Sportiva este pregătită de un colectiv tehnic coordonat de prof. Gabriel Săndulescu, de pregătirea tehnica răspunzând prof. Cosmin Mica, de cea fizica prof. Bogdan Gheorghe, dar având alături si psiholog, terapeuți, nutriționistul Şerban Damian si nu in ultimul rând o familie minunata!

“Fiecare meci jucat la turnee a contat în evoluţia mea. Cu siguranţă, primul titlu ITF câştigat la Chişinău va rămâne mereu un reper important. De asemenea, una din principalele borne o reprezintă calificarea pe tabloul principal la turneul din Istanbul de 60.000 de dolari în aprilie 2018, unde, în tururile preliminare, am învins jucătoare foarte bune. Totodată, la acest turneu am obţinut şi prima victorie în faţă unei sportive din Top 200.

Când m-am apucat eu de tenis îmi plăceau foarte mult Justine Henin, Kim Clijsters şi Maria Sharapova. Acum preferata mea este Serena Williams, datorită asemănării dintre stilurile noastre de joc, însă am o admiraţie foarte mare pentru Halep, sunt impresionată de puterea şi dăruinţa ei“, a declarat Ilona Ghioroaie pentru Adevărul (preluare de pe digisport.ro)

Succes Ilona in drumul tău spre marea performanța! Centrul Superfit este alaturi de tine!
Ți-a plăcut articolul? Distribuie pe