Infiltrații cu acid hialuronic

Ai grijă de sănătatea articulațiilor prin infiltrațiile cu acid hialuronic!

Ce sunt infiltrațiile intraarticulare cu acid hialuronic

 

Acidul hialuronic este un component natural din lichidul sinovial, care este secretat de către membrana sinovială, aflată la nivelul articulațiilor și la nivelul tecilor sinoviale ale tendoanelor. Rolul lichidului sinovial este de a lubrifia, de a diminua frecările mecanice, de a absorbi șocurile și de a facilita mișcarea fluidă.

Cantitatea de lichid sinovial poate scădea din cauza mai multor factori: suprasolicitare, îmbătrânire, degradare articulară, inflamația tendonului.

Artroza reprezintă o degradare a cartilajului articular și poate apărea la nivelul oricărei articulații care a suferit un grad mare de uzură: genunchi, umăr, șold.

Infiltrațiile articulare cu substanțe vascoelastice care conțin preparate de acid hialuronic s-au dovedit foarte eficiente în tratamentul și prevenția tendinopatiilor și artrozelor. Există numeroase studii care demonstrează efectul benefic al infiltrațiilor cu acid hialuronic și rolul de prevenție al acestora în degradarea rapidă articulară și tendinoasă.

La Superfit poți face infiltrații cu acid hialuronic ca prevenție sau ca tratament pentru diferite afecțiuni ale articulațiilor. Există mai multe tipuri de produse care conțin acid hialuronic, dar produsul ales va fi perfect adaptat patologiei pacientului. Tratamentul poate consta în 2 infiltrații intraarticulare făcute la interval de o săptămână sau dintr-o singură infiltrație intraarticulară (monodoză).

Care sunt avantajele infiltrațiilor intraarticulare?

  • Elimină durerea articulară prin suplimentarea lichidului intraarticular;
  • Previn durerile și protejează împotriva degradării cartilajului;
  • Efectul poate dura până la un an;
  • Tratamentul este personalizat în funcție de problema pacientului, evaluarea fiind făcută de un medic de specialitate.

Infiltrațiile intraarticulare sunt pentru tine dacă...

  • Suferi de una dintre următoarele afecțiuni: gonartroză, tendinite supraspinos, conflict acromio clavicular, periartrita scapulohumerală, artroză, articulații mici sau fasciită plantară;
  • Vrei să previi durerile articulare;
  • Practici un sport și îți dorești să-ți menții articulațiile sănătoase.

Te așteptăm la Superfit să redai sănătatea articulațiilor tale!