Cum funcționează Dynamic Tape, benzile inovative care susțin recuperarea și performanța

Confortabile, eficiente și cu un design îndrăzneț, benzile biomecanice Dynamic Tape reprezintă un accesoriu terapeutic util pentru “tribul” pasionaților de mișcare. Au fost lansate pe piață în anul 2010 ca instrument în medicina sportivă, cu scopul de a susține recuperarea, dar și pentru îmbunătățirea formei fizice.

Dynamic Tape este un tip de bandă adezivă medicală ce asistă mușchii și corectează mișcările pentru un nivel optim de mobilitate.

Spre deosebire de benzile kinesiologice, concentrate pe eliminarea senzației de durere, sau de taping-ul rigid, ce restricționează mișcarea, Dynamic Tape folosește principiile biomecanicii și echilibrează forțele ce apar la mișcare. Astfel, Dynamic Tape nu tratează efectul (durerea), ci abordează cauza (tensiunea asupra mușchilor), îmbunătățind funcția de mișcare.

Realizată dintr-un material similar cu spuma de memorie, pe bază de nailon și lycra, Dynamic Tape nu are un punct rigid și se întinde până la 200%, în toate cele 4 direcții. Deși subțiri și elastice, benzile au o rezistență ridicată, suportând inclusiv forțe mari.

Cum corectează Dynamic Tape mișcarea corpului?

Când are loc mișcarea, Dynamic Tape creează un efect de “bungee-jumping”, cu un recul elastic puternic. Banda acționează mecanic și se deformează în timp ce absoarbe energia, reducând presiunea pusă pe corp, după care revine cu o ușoară latență. În consecință, mușchii beneficiază de un adevărat “asistent personal” care susține și corectează modelul de mișcare.

Rezistență la apă și transpirație

Banda rămâne lipită de piele chiar și în contact cu apa, deci poți să faci duș, să înoți sau să practici alte sporturi acvatice fără să te temi că s-ar putea desprinde. Dynamic Tape lasă pielea să respire și se usucă rapid, prevenind apariția unor iritații cauzate de umezeală.

Datorită materialelor din care este fabricat, respectiv nailon și lycra, precum și a adezivului special, Dynamic Tape se adaptează cu ușurință diferenței de temperatură sau transpirației excesive, inclusiv în cazul efortului fizic.”, ne-a spus Toma Vasilescu, colegul nostru fizioterapeut din cadrul Centrului Superfit, specialist în aplicarea Dynamic Tape.

Bucură-te de libertate în mișcare

Îți poți continua antrenamentele sportive și poți participa la competiții chiar și când porți Dynamic Tape, deoarece aceste benzi nu limitează mobilitatea naturală a corpului și permit o gamă completă de mișcări, inclusiv mișcări complexe.

Benzile biomecanice se pot folosi atât la recuperare, cât și în scop preventiv, ele oferind o corecție mecanică eficientă.

Folosite corect, aceste benzi contribuie la ameliorarea unor afecțiuni cum ar fi: tendinopatie achiliană, tendinită patelară, tendinita cotului, fasciită plantară, sindrom de stres tibial medial, bursită etc.

În plus, Dynamic Tape îmbunătățește la nivel local circulația sângelui, grăbind vindecarea vânătăilor și reducerea umflăturilor.

Fiind o bandă biomecanică, Dynamic Tape se poate folosi tot timpul alături de programe de kinetoterapie, de tonifiere musculară, dar și în antrenamente, deoarece ea corectează mecanica corpului, susținând atât refacerea, cât și performanța.”, a completat Toma.

Cum se aplică Dynamic Tape

Rezultatele pozitive apar doar dacă benzile sunt aplicate corect, așa că cel mai bine este să apelezi la un fizioterapeut specializat care să ți le fixeze în mod corespunzător. Benzile aplicate inadecvat pot cauza iritații sau alte reacții adverse.

Te așteptăm la Centrul Superfit să profiți de avantajele acestei metode inovative pentru a face mișcare în siguranță!
Ți-a plăcut articolul? Distribuie pe