Baschet

Succesul în baschet înseamnă antrenamente inteligente, pregătire fizică, o nutriţie adecvată, refacere după efort şi evitarea accidentărilor sau tratarea lor corectă şi la timp. De asemenea, e nevoie de un psihic puternic şi dorinţa de victorie! La Centrul Superfit vom fi alături de tine cu servicii specializate pentru ca tu să obţii cele mai bune performanţe.

Servicii medicale pentru jucatorii de baschet

Serviciile Centrului Medical Superfit dedicate jucătorilor de baschet

⇒ MEDICINĂ SPORTIVĂ

Este foarte important ca atunci când te antrenezi în mod constant să faci o serie de teste și investigații medicale, ca să te asiguri că e totul în regulă. Un consult medical sportiv îți va arăta dacă starea ta de sănătate îți permite să faci efort intens și la ce aspecte trebuie să ai grijă.

Dacă ești legitimat la un club sportiv, acest consult trebuie făcut periodic.

⇒ NUTRIŢIE SPORTIVĂ

Prin programul nostru de nutriție sportivă vei învăța să echilibrezi raportul de carbohidrați, proteine și grăsimi în favoarea ta, astfel încât să ai performanțe cât mai bune la antrenamentele de baschet. Cu ajutorul recomandărilor alimentare personalizate, vei susţine mai ușor efortul din timpul antrenamentelor şi concursurilor și te vei reface mai rapid.

Consultanţa în nutriţie sportivă este asigurată de către dr. Şerban Damian, nutriţionist sportiv acreditat CIO.

⇒ TESTE DE PERFORMANŢĂ

Periodic, la Superfit îți poți verifica forma fizică prin teste de performanță, cum ar fi testarea cardiometabolică, analiza mersului și alergării, analiza lactatului, baropodometrie, analiza compoziției corporale, testarea fortei si analiza flexibilitatii Pe baza lor, vei afla unde mai ai de lucrat pentru a-ți îmbunătăți performanța în alergare sau poți vedea cum ai progresat în timp.

⇒ REFACERE DUPĂ EFORT

Când ai un program încărcat de antrenamente, sesiunile de cold compression, drenaj limfatic, deep oscillation, terapie percutorie sau electrostimulare te vor ajuta să-ți revii mai repede după efort, pentru a da 100% la fiecare meci la care participi. Vei scăpa astfel mai repede de febră musculară și de oboseală.

⇒ RECUPERARE MEDICALĂ

Jocul de baschet se lasă uneori cu accidentări. Știm că e neplăcut „să stai pe bară”, așa că la Superfit am învestit în cele mai performante echipamente pentru ca recuperarea ta să fie cât mai ușoară și rapidă. Fizioterapia, terapia Tecar, cold compression și taping-ul sunt doar câteva dintre tehnologiile de la Superfit care accelerează vindecarea și refacerea organismului. Infiltrațiile cu acid hialuronic îți vor proteja articulațiile de uzură și vor elimina durerile și disconfortul.

PREGĂTIRE FIZICĂ

Pe lângă antrenamentul de baschet, este bine să faci și alte tipuri de antrenamente pentru a-ți dezvolta musculatura, mobilitatea și rezistența, ca să poți susține efortul in timpul meciului. La Superfit te poți antrena eficient, inclusiv la aparate diferite față de cele disponibile de obicei în sălile de fitness.

Kinetoterapia și antrenamentele de propriocepție îți îmbunătățesc mobilitatea și echilibrul, reducând riscul de accidentare.

PSIHOLOGIE SPORTIVĂ

Pe lângă provocările fizice, jocul de baschet este presărat și cu provocări mentale, pe care trebuie să le gestionezi cât mai bine. Ședințele de consiliere psihologică sportivă îți vor da un plus de încredere și motivație să urmezi programul de antrenament și să te setezi mental pentru succes.