Benzi elastice

Benzile elastice sunt accesoriile fitness ideale pentru cei care au suferit o accidentare și nu pot folosi ganterele, halterele sau alte aparate și echipamente clasice.

Alternativă perfectă pentru cazurile în care nu se pot folosi alte echipamente, benzile elastice sunt ușor de folosit și au beneficii multiple pentru sănătate. Sunt realizate dintr-un cauciuc special și încorporează diferite grade de rezistență: ușor, mediu, greu și dificil. Rezistența benzilor elastice crește direct proporțional cu lungimea lor, fiind nevoie de o forță superioară pe măsură ce sunt întinse. Exercițiile care folosesc benzi elastice permit mișcări foarte simple și lipsite de efort în primă fază, atunci când corzile nu sunt încă întinse. În momentul în care corzile sunt întinse aproape la maximum, crește gradul de dificultate al exercițiilor. Astfel, modalitatea primară de a controla aceste benzi elastice folosite în cadrul antrenamentelor, este reglarea rezistenței finale apelând la lungimea inițială a benzii.

 

Beneficiile exercițiilor cu benzi elastice:

 1. Se pot adapta pentru diferite tipuri de antrenamente;
 2. Pot fi folosite de oricine, indiferent de condiția fizică sau de vârstă;
 3. Pot înlocui cu succes aparatele clasice dintr-o sală de fitness;
 4. Se pot adapta exercițiilor familiare, cunoscute;
 5. Antrenează întregul corp;
 6. Sunt ușor de folosit;
 7. Pot fi combinate cu alte aparate sau accesorii fitness;
 8. Îmbunătățesc flexibilitatea;
 9. Sporesc rezistența corpului;
 10. Ajută la arderea caloriilor.

 

Tipuri de antrenamente cu benzi elastice:

 1. Exerciții pentru picioare;
 2. Exerciții pentru piept;
 3. Exerciții pentru spate;
 4. Exerciții pentru biceps;
 5. Exerciții pentru abdomen.

 

Pentru exercițiile cu benzi elastice se recomandă un echipament pentru fitness, folosirea unor mănuși speciale și o saltea specială pentru sport.