5 lucruri de făcut acum ca să începi anul viitor în forță

artificii de anul nou

Vine acel moment în care brusc lumea debordează de entuziasm și își face planuri mărețe pentru ianua…. pardon, pentru anul viitor. Vestea bună? Nu trebuie să aștepți Revelionul ca să începi ce ți-ai propus, poți să “furi” startul acum, printre cumpărături de Crăciun și visat la sarmale. Iată câteva activități care să te ajute să pășești în anul viitor cu mai multă încredere:

  1. Alege un obicei bun pe care vrei să-l adopți și fă primul pas

Unul, atât. Specific, realist și la obiect. De exemplu, să mergi de 2 ori pe săptămână la sală, să dai jos 4 kilograme, să faci un curs despre nutriție etc. Caută de acum sala de antrenament, cursul, nutriționistul sau orice altceva presupune primul pas în direcția obiceiului respectiv. Cum te asiguri că vei continua să te ții de el? Folosește Google Calendar, remindere pe telefon, un sistem de tracking în agendă ori chiar un prieten care să te țină responsabil(ă) de îndeplinirea sa.

  1. Evaluează-ți sănătatea și forma fizică

Indiferent că vrei să slăbești, să te menții la o greutate sănătoasă sau ai obiective ambițioase în plan sportiv (poate vrei să alergi un maraton), e important să știi de unde pornești. La Superfit suntem alături de tine cu evaluări și investigați profesioniste. Fiecare testare îți oferă informații precise despre forma ta fizică, astfel că, alături de un medic, poți stabili ulterior un plan personalizat de antrenament, nutriție sau kinetoterapie, ca să-ți atingi obiectivele de sănătate.

Avem o diversitate de testări care pot fi făcute de orice persoană, indiferent dacă practică sau nu sport, printre care Analiza corporală 3D, Testarea cardiometabolică, Analiza lactatului, Analiza mersului și alergării, Analiza compoziției corporale, Analiza forței. Achită acum la preţul redus oricare dintre testări și o poţi face oricând în prima jumătate a anului următor.

  1. Fă curățenie în spațiul tău digital

Dacă în viața reală simți mai repede când se aglomerează dulapurile, lumea digitală pare un loc nelimitat, unde poți să “depozitezi” cam orice. Problema e că în felul acesta uiți că ai anumite documente sau nu le găsești când ai nevoie de ele. Așa că profită de câteva momente ca să organizezi parolele, să ștergi/ muți fotografii și mail-uri, să organizezi fișierele pe foldere și să eliberezi un pic desktop-ul. Nu uita de curățenia în social media! Prinde bine ca din când în când să mai triezi din “Prieteni”.

  1. Rezolvă “stand by”-urile

Știi activitățile alea pe care le-ai tot amânat pe parcursul anului de la o zi la alta, apoi de la o lună la alta? Verificat conturi, reparat vreun gadget, anulat un abonament sau alte sarcini administrative.  Ca să nu intri cu „datorii” în noul an, fă o listă cu ele, alocă-ți o zi sau câteva ore și rezolvă-le pe rând. Cu muzica preferată pe fundal, pentru un plus de motivație. Foarte posibil, vei constata că nici nu erau atât de complicat de dus la bun sfârșit.

  1. Notează în calendar cel puțin 3 activități pe care vrei neapărat să le faci

A planifica o activitate care îți va face plăcere îți poate aduce mai multă bucurie decât activitatea în sine. Anticiparea și entuziasmul cu care te gândești la bungee jumping, mers la munte cu cortul sau la o anume competiție de maraton îți vor face imediat ziua mai bună. Așa că profită și mută măcar 3 activități dintr-un ipotetic wishlist în calendar/ agendă, cu deadline-uri cu tot. În plus, detaliază la fiecare, răspunzând la aceste două întrebări: Ce trebuie să fac ca ele să se întâmple? Ce soluții am la obstacolele care pot apărea? Când scrii și adaugi detalii, fotografii, link-uri, activitatea pare mai realizabilă decât dacă doar te gândești la ea, visând cu ochii deschiși. Mai departe, poți să aplici și aici punctul 1.

Succes!




Ți-a plăcut articolul? Distribuie pe