Testul genetic PATHWAYFIT® analizează peste 75 de markeri genetici care influenţează metabolismul, răspunsul la exerciţiile fizice și consumul de energie din corpul uman.

Rezultatul este un profil nutrigenomic personalizat care oferă informaţii individualizate medicilor specialiști nutriţioniști și pacienţilor lor, în scopul de a-i ajuta să înţeleagă cum genetica și stilul de viaţă pot avea un impact asupra sănătăţii lor.

Testul PATHWAYFIT® se face o singură dată în viaţă deoarece este o analiză genetică (ADN-ul nu se modifică).

Testul oferă informaţii despre:

Metabolism și greutate – Predispoziția la obezitate, scăderea / creșterea în greutate

Comportamentul alimentar la care ești predispus – Dezinhibiția alimentară, pofte, senzația de foame / sațietate, cât de des apare senzația de foame

Dieta optimă – Riscul genetic pentru nivelul omega-6 și omega-3, răspunsul la grăsimile nesaturate, alegerea dietei potrivite

Reacțiile la alimente – Reacția la gustul amar și la cel dulce, metabolismul cafeinei, intoleranţa la lactoză, reacția după consumul de alcool.

Nevoile nutriționale – Riscurile genetice pentru un anumit nivel de acid folic și ale vitaminelor A, B2, B6, B12, C, D și E

Alți factori de sănătate metabolică – Riscurile genetice referitoare la nivelurile colesterolului, glicemiei, trigliceridelor.

Exercițiul fizic – Riscul de tendinopatie ahileană, capacitatea aerobă (VO2max), răspunsul tensiunii arteriale, al colesterolului și insulinei la exercițiul fizic, evoluția indicelui de masă corporală și pierderea de țesut adipos ca urmare a exercițiului fizic, antrenamentele optime pentru forța musculară.

PATHWAYFIT® te ajută să înțelegi de ce ești unic!

Testul PATHWAYFIT® îți oferă un raport personalizat, cu informații importante, care te ajută să înțelegi cum genele tale (ADN-ul) și stilul de viață pot influența dieta, nutriția și exercițiile fizice.  Cu ajutorul testului genetic PATHWAYFIT®, vei înțelege cum poți să-ți îmbunătățești stilul de viață.

Din informațiile genetice poți afla cum procesează corpul tău glucoza, lipidele, nutrienții și vitaminele. Poți învăța cum influențează genele tale senzația de foame și comportamentul alimentar. Mai mult, testul genetic PATHWAYFIT® îți oferă informații despre potențialul tău fizic și cum reacționează corpul tău la exercițiile fizice, precum și probabilitatea de a-ți menține greutatea dorită.

 Testul este furnizat de Lotus Med in parteneriat cu Pathway Genomics (SUA). Pentru determinare se recoltează o mică cantitate de salivă, care apoi se trimite în SUA pentru analiză. După 2-3 săptămâni vei primi un raport de peste 100 de pagini care va fi analizat în cadrul unei consultații la Superfit.

Detalii suplimentare pe www.testnutritie.ro

IATA CE VA CONTINE RAPORTUL TESTULUI TAU GENETIC

Personalizează-ţi dieta cu ajutorul geneticii.

Raportul personalizat rezultat în urma interpretării testului genetic PATHWAYFIT® te ajută să înţelegi care este cea mai potrivită dietă pentru tine: mediterranean (mediteraneană), balance (echilibrată), low carb (săracă în carbohidrați), low fat (săracă în grăsimi).

Medicul specialist nutriţionist va stabili împreună cu tine individualizarea dietei în funcţie de obiectivele dorite.

Rezultatul testului genetic te ajută să înţelegi modul în care corpul tău procesează mâncarea, răspunsul la grăsimile saturate și nesaturate, riscul genetic pentru scăderea nivelurilor acizilor grași omega-6 și omega-3.

Acizii grași esenţiali joacă un rol important în: scăderea riscului de apariţie a sindromului metabolic, a diabetului de tip 2 și a bolii cardiace ischemice.

Raportul echilibrat dintre acizii grași omega-3 și omega-6 reduce procesele inflamatorii din corp.

Obiceiurile alimentare pot avea la fel de mult impact asupra sănătăţii fiecăruia dintre noi ca și dieta. Unele dintre aceste comportamente sunt dobândite în timp, iar altele sunt influenţate de caracteristicile genetice proprii.

Raportul testului genetic PATHWAYFIT® descrie anumiţi indici genetici care sunt asociaţi cu obiceiurile alimentare.

Multe probleme de sănătate sunt legate de suprapondere și de obezitate.

Obezitatea are un impact negativ asupra metabolismului unei persoane, având efecte precum: nivelul crescut de colesterol LDL (rău) și nivelul scăzut de colesterol HDL (bun) precum și nivelul crescut al zahărului și trigliceridelor din sânge.

Aceste modificări, precum și bolile arterelor coronare, accidentul cardiovascular sau diabetul de tip 2, semnalează apariţia sindromului metabolic.

Având la dispoziţie aceste informaţii și împreună cu medicul specialist nutriţionist, îţi poţi modifica stilul de viaţă pentru a-ţi menţine starea de sănătate mult dorită.

Este deja cunoscut faptul că sportul aduce foarte multe beneficii sănătăţii.

Multe studii au dovedit că există o legatură între ADN-ul nostru și exerciţiul fizic.

Genele proprii pot determina cât de repede sau de încet poţi slăbi, cum îţi poţi îmbunătăţi nivelul colesterolului sau ce tip de exerciţiu fizic ţi se potrivește.

Testul genetic PATHWAYFIT® analizează un anumit număr de gene legate de capacitatea de exerciţiu fizic și de performanţă și te ajută ca, împreună cu antrenorul tău, să decideţi ce tip de exerciţii fizice aduc un maxim de beneficiu sănătăţii tale.

Greutatea poate fi influenţată de foarte multe gene.

Acest test genetic include markeri genetici asociaţi cu metabolismul, tendinţa de reîngrășare, după ce ai reușit să slăbești, sau predispoziţia la obezitate.

Pe baza interpretării raportului generat în urma testării genetice, împreună cu medicul specialist nutriţionist, vei ști cum trebuie să acţionezi și să controlezi acţiunile zilnice pentru a atinge și menţine o greutate optimă pentru sănătatea ta.

Modul în care reacţionezi la anumite tipuri de alimente, cât de mult îţi plac și cât ești de predispus să te îngrași de la ele este strâns legat de genele tale.

În prezent, cu ajutorul testului genetic PATHWAYFIT®, se pot analiza gene legate de cofeină, gust amar și dulce, intoleranţă la lactoză sau la alcool. Astfel, poţi înţelege și îţi poţi explica anumite comportamente și preferinţe alimentare, cât și alegerile făcute.

Vitaminele sunt o parte importantă a sănătăţii noastre.

Testul include markeri genetici asociaţi cu probabilitatea de a avea anumite niveluri din anumiţi antioxidanţi și nutrienţi precum acidul folic și vitaminele A, B2, B6, B12, C, D și E.

Cunoscând aceste predispoziţii, vei putea controla nivelul acestora prin suplimentare sau eliminare, astfel încât să atingi valorile normale ale acestor constante.

Având la dispoziţie aceste informaţii și împreună cu medicul specialist nutriţionist, îţi poţi modifica stilul de viaţă pentru a-ţi menţine starea de sănătate mult dorită.

75

Markeri genetici studiati

1

De cate ori se face in viata

7

Sectiuni cu informatii vitale