Oamenii fac permanent alegeri. Alegi să fumezi sau să nu fumezi, alegi să îţi pui centura atunci când conduci, alegi să duci o viaţă sedentară sau din contra, să fii un om activ, alegi mâncare sănătoasă şi în cantităţi rezonabile sau alegi junk-food, alcool şi un program dezordonat de alimentaţie şi aşa mai departe. Toate aceste alegeri şi modelele comportamentale ce decurg de aici afectează profund starea noastră de sănătate.

Centrul de nutriţie Superfit s-a născut din dorinţa de a te ajuta să faci mai uşor alegerile corecte. Pentru că practica ne arată faptul că deşi cei mai mulţi dintre noi suntem conştienţi ce alegeri trebuie să facem, nu reuşim întotdeauna să ne mobilizăm şi să materializăm intenţiile bune.

Menţinerea permanentă a unei stări normale de sănătate este o proba dificilă pe care fiecare dintre noi trebuie să o trecem zilnic. Poate cel mai important aspect în această ecuaţie este responsabilitatea. În momentul în care am reuşit să devenim conştienţi că responsabilitatea pentru menţinerea unei stări de bine pe plan fizic, psihic şi social, aşa cum defineşte OMS sănătatea, ne aparţine nouă şi nimănui altcuiva (familie, medici, antrenori), atunci putem să facem alegerile potrivite pentru viaţă noastră.

dr-serban-damian-nutritionist-superfit

Nu cred că îți spun o noutate atunci când afirm că există o legătură foarte strânsă între un stil de viaţă normal şi longevitate. S-a dovedit în nenumărate studii că durata vieţii unei persoane este direct influenţată (pozitiv) de aspecte aparent banale precum menţinerea unei greutăţi normale, renunţarea la fumat, consumul moderat sau deloc al alcoolului, somn 7-8 ore pe noapte, alimentaţie diversificată şi gândită raţional şi nu în ultimul rând, exerciţiul fizic.

Timpul liber este problema cea mai mare a omului zilelor noaste şi motivul principal pentru care acesta nu face mişcare şi nu reuşeşte să mănânce sănătos. Însă totdeauna există o soluţie. Superfit s-a născut din dorinţa de oferi sprijin celor care nu reuşesc să găsească pe cont propriu drumul corect.

Alimentaţia sănătoasă combinată cu mişcare, cu odihnă şi un program de reducere a stresului, influenţează esenţial starea de sănătate pe termen lung. Acesta este aspectul cel mai important de care trebuie să fim conştienţi atunci când optăm pentru un stil de viaţă sănătos.

La Centrul Superfit vei găsi înţelegere, profesionalism, răbdare şi metode eficiente, aplicate pe mii de pacienţi, de-a lungul anilor. Eu, împreună cu colaboratorii mei vom caută cele mai bune metode pentru a-ți veni în ajutor, cu minim de efort şi de costuri, fără timp pierdut şi fără frustrări, restricţii şi înfometare. Trebuie doar să faci alegerea corectă şi să mergi pe mâna unor specialişti cu experienţă, care te vor ghida către atingerea obiectivelor propuse.

Te aşteptăm la Centrul Superfit!

Dr. Șerban Damian